10 Haziran 2012 Pazar

Gençleştiren Soya



Merhaba Sevgili Okurlarım,
Normalde pek tv izleyemem ama cuma günü tesadüfen Kanal D deki Doktorum programına denk geldim. Onu da pek izlemem ama dermatolog bir doktor canlı yayında böyle güzellik reçeteleri veriyordu. Bu reçeteleri veren bir doktor olunca ve koyduğu malzemelerin ne işe yaradığını neden bunları seçtiğini söyleyince güvenim arttı ve izlemeye devam ettim, tabi bir yandan da not ettim paylaşmak üzere :)


İlk maskemiz Gençleştiren Soya idi
Malzemeler: 2 yemek kaşığı soya filizi
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 yumurta akı


Hepsini karıştırıp yüzümüze ve boynumuza uyguluyoruz. 10 15 dk bekletiyoruz, yıkıyoruz. Kırışıklıklara filan çok iyi geliyormuş. Açıkçası yumurta akı olduğu için içinde ben dener miyim bilmiyorum ama yapmak lazım.




Bu arada doktor bir konuya değindi ben de paylaşmak istiyorum. Yüzümüzü sabunla vs yıkadıktan sonra mutlaka krem sürmemiz gerektiğini özellikle dudak üstüne krem sürmeyi unutmamamız gerektiğini dudak üstü kırışıklıklarının oranın sürekli kuru kalmasından kaynaklandığını söyledi.


Bir de yağlı ciltlerin haftada 1 hassas ciltlerin 10 15 günde bir peeling yapması gerektiğini söyledi. Bir doktor bunu söyler de biz yapmazsak olur mu bence olmaz :)


Bir kaç tarif daha yazmıştım zamanla onları da paylaşacağım :)

1 yorum:

bırtutamkekik dedi ki...

merhabalar.:)
ne cici bir sayfa bu böylee.
samimiyetiniz ve harika paylaşımlarınız ile süslediğiniz sayfanıza bayıldımm..
izliyorum sizi.
bende beklerim sayfama,arzu ederseniz elbette.
sevgilerimle..
:)