2 Ağustos 2013 Cuma

Garnier Kuru Ciltler İçin Ballı Yüz Kremi


Merhaba Sevgili Okurlarım,
Ben her zaman yüze ayrı bir krem kullanılması gerektiğini savunanlardanım. Benim yüzüm çok kuru olur genellikle bu yüzden seçimlerimi de bu şekilde yapıyorum. Henüz hayatımın kremini de bulmadığım için bütçemi sarsmayacak uygun fiyatlı yüz kremlerini deniyorum. Uzun süredir de Garnierin bu kremini kullanıyorum.

Kuru ciltler için içerisinde bal olan bu krem cidden bal gibi kokuyor. Böyle hafif ama naif bir kokusu var :) Bal deyince önce kokusu ile başlamak istedim. Bu arada bildiğiniz gibi balın şifa olmadığı bir şey yok. Bu kremi alırken de en büyük sebebim içerisinde bal olmasıydı. 

Dediğim gibi cildim kuru olduğu için bana nemlendirmesi gayet güzel geldi. Hatta şöyle söyleyim kremi yüzüm iyi emdikten sonra yüzüm pamuk gibi ipek gibi oluyor :) 


Kremin yapısı aşağıdaki gibi yani biraz sıvıca. Bu da kremi yüze sürdükten sonra emilimini geciktiriyor. Şöyle ki kremi yüzüme sürünce yapış yapış bir his oluyor kısa bir süre iyice masaj yaparak yedirmem gerekiyor. Benim için tek eksi yanı bu kremin bu kadar sıvı olup yedirmesinin biraz zaman alması. 

Az bir miktarla tüm yüzümü nemlendirebiliyorum. Bu yüzden de uzun zamandır kullanıyorum. Ama gördüğünüz gibi yarısına geldim belki de geçmişimdir :)

Nemlendirme kalıcılığı ise çok uzun değil. Gece yatmaya yakın sürdüğümden sabah kalkıp yüzümü yıkayana kadar :) Gündüz zaten pek krem kullanmıyorum yüzümde gerilmiyor sadece suyla yüzümü yıkarsam ama herhangi bir temizleyici kullandıysam muhakkak tekrar sabahta kullanıyorum. 

Genelde tonik sonrası kullanımı tercih ediyorum bana bir sorun çıkarmadı. Ayrıca yüzümde sivilce filan da yapmadı ki bu da önemli bir durum. 

İçerik listesini maalesef bilmiyorum kutusunu atmışım pek kutu tutma alışkanlığım yok o yüzden bir şey diyemiyorum. 

Eğer cildiniz kuruysa ve ciddi bir nemlendirici arıyorsanız bence fena bir ürün değil, tavsiye ederim. 

Ben uzun zaman önce Bim'den 7 TL ye almıştım. Şuan hala var mı bilemiyorum. 



Gelecek Yazı # Essence I love Stage Far Bazı

3 yorum:

Elif Ayvaz dedi ki...

Ben de normal ciltler için olanını kullanıyorum. Güzel bir ürün bence de.

Luna dedi ki...

Bencede güzel bir ürün güle güle kullan:)
dmacunu.blogspot.com

bakimliolmakasktir dedi ki...

@elif ayvaz
kesinlikle =)

@Luna
teşekkürler :)