4 Ağustos 2013 Pazar

Essence - I Love Stage Far Bazı


Merhaba Sevgili Okurlarım,
Uygun fiyatlı bir baz arayışındayken denemek için aldığım Essence I love Stage far bazını sanırım yeni yıldan beri kullanıyorum. Artık rahatlıkla yazabilirim :)

Biliyorsunuz farların hepsi maalesef göründükleri kadar renklerini vermiyorlar ya da bazılarımızın göz kapakları çok damarlı olduğu için değişik hoş olmayan bir görüntüyle uğraşıyoruz. İşte tam da bunların çözümü olarak aslında herkes evinde bir far bazı bulundurmalı değil mi? 

Bu far bazı farın pigmentini rengini kesinlikle belirginleştiriyor. Aşağıdaki fotoğrafta zaten çok net görünüyor. En önemli özelliği bence bu yani ben en çok bu amaçla kullanıyorum ve günlük makyajımda da bana yetiyor. Özel gün makyajları için ise daha iyi bir baz şart burası muhakkak. 

Gözümün üzerine sadece kalem çekeceğim zamanlarda ya da rimel sürüp çıkacaksam mesela o zamanlarda da göz kapağıma uyguluyorum ki daha nötr, pürüzsüz bir görüntüye sahip olayım. Bu konuda da ben faydasını görüyorum. 

Farı çok güzel sabitliyor swatchlara bakarsanız bazsız olan kısımda far dökülme yapmış nokta nokta ama baz bunları giderip farı sabitliyor. Saat ölçmedim ama genelde gün sonunu getiriyor diyebilirim.

Ve son olarak benim için kötü yanı zaten kuru olan göz kapaklarımı aşırı derece de kurutuyor. Bunu kullandığım günün akşamında göz kapaklarıma nemlendirici sürmezsem göz kapaklarımın uç kısımları soyuluyor gibi oluyor. Nemlendiriciyle bu işi de çözdüm ama bu kadar kurutmasa daha çok sevebilirdim kendisini. Yağlı göz kapakları olanlar kesinlikle bayılacaklardır.

Yapısına gelirsem fırçasını göstermedim ama klasik bir fırçası var gayet sıvı bir ürün az miktarda fırçadan göz kapağıma sürüp ellerimle yedirmem yeterli oluyor. 

Biliyorum bu bazı seven de sevmeyen de çok ama ben kendisini bitene kadar kullanacağımı düşünüyorum. Hoş yedi ayda yarılayamadım bile :) Bana göre yerine getirmesi gereken tüm işleri başarıyla yapıyor. Ki fiyatına göre performans değerlendirmesi yaparsak süper ötesi bir baz bence :) Fiyatı da 8.5 TL 

Uygun fiyatlı far bazı arayanlara önerebilirim. Benim için günlük hayatta yeterli ve güzel bir baz.

Bu arada şu postumda yaptığım tüm makyajların bazı bu baz direk makyajda nasıl durduğuna da bir göz atabilirsiniz. 

Dipnot: Swatchtaki far The Balm Shady Lady Paletten Jealous Jordana rengi ve üstteki bazlı alttaki bazsız halidir.




Gelecek Yazı : Alışveriş (Watsons)

4 yorum:

Luna dedi ki...

güzelmiş uyguna almışsın güle güle kullan:)

bakimliolmakasktir dedi ki...

teşekkür ederim luna'cım :)

Seyyah Aile dedi ki...

Merhabalar;
Blogunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
615. takipçin benim.. :)
Bana da gelirsen sevinirim :)
¦ Sevgiler ¦
http://whiteglaze.blogspot.com
twitter: @_gamzeahmet_

bakimliolmakasktir dedi ki...

@white glaze
teşekkür ederimm hemen geldim :)