16 Mart 2013 Cumartesi

Parfümevi'nden Gelen Parfümlerim


Merhaba Sevgili Okurlarım,
Yaklaşık iki üç hafta önce parfümevi'nden  bir mail aldım. Bana denemem için üç adet parfüm göndermek istediklerini belirttiler ve seçimide bana bıraktılar. Ben de karşılaştırma yapabilmek adına daha önce orijinali olmasada açık parfüm şeklinde kullandığım parfümlerden iki tanesini ve bir de merak ettiğim bir kokuyu seçtim ve siparişimi verdim. Bana parfümlerini deneme fırsatı verdikleri için parfümevi.com.tr ye tekrar teşekkür ediyorum. Gelelim seçtiğim parfümleree =)

Öncelikle daha önce çook severek kullandığım Bargello'dan aldığım Lacoste Classic diye bildiğim ama parfumevinde Lacoste Pour Femme olarak geçen parfümün benzeri olan Largo Fem'den bahsetmek istiyorum. Ortadaki sarı olan ta kendisidir :) Bu parfüm benim Bargello'dan aldığım ve uzunca bir zaman kullandığım Lacoste ile bire bir aynı. İnanılmaz sevdiğim ve evdeki parfümleri bitirince zaten alacağım bir kokuydu o yüzden çok sevindim aynı olmalarına :) Yumuşak ama naif bir koku kalıcılığı gayet güzel. Bundan sonra Bargello'ya uğrama fırsatım olmazsa yenileme zamanımda buradan sipariş verebilirim.

Bir diğer koku ise yine Bargello'dan bir benzerini kullandığım için aldığım Chanel Chance parfümevi ismi ile Chantie Delux bu kokuda Bargello'dan aldığım Chanel ile birebir aynı olmasada çok benzer notalarda bir koku. Sanırım bargello'daki Chanel'in bir başka versiyonu orada net isimler verilmiyor maalesef :S Bu kokuda yine ayıla bayıla kullandığım uzun yıllar Lacoste la dönüşümlü kullanacağım param olduğunda orijinalini alacağım bir koku :) Sevdim severekte kullanacağım sırası geldiğinde (:

Son kokumuz ise hiiiç kullanmadığım ismini çok duyup merak ettiğim sipariş vermeden notalarını incelediğim bir koku olan Burberry Classic parfümevi ismi ile Miss Barby. Bu kokuyu dediğim gibi kıyaslama yapamıyorum ama bana resmen yıllar önce satılan Belissima diye bir parfüm vardı hatırlayanlar vardır ben çocuktum o zamanlar ama koku nasıl işlediyse burnuma onu anımsattı. Yine hoşuma giden sevdiğim kokulardan biri oldu tenime ne kadar gittiğini bilmiyorum henüz vazgeçilmezim olamadı maalesef parfüm konusunda çok seçiciyimdir ve uzun yıllar takıldığım kokuları bırakamam. Bu aralar Chanel ve Lacoste a taktım bir iki yıl daha devam edecek sanırım bu durum :)

Özetlemem gerekirse şirin tasarımlarıyla şişelerini çok sevdim :) Kokuların kalıcılıkları gayet güzel. Kokular orijinallerine göre nasıllar bilmiyorum ama benim kullandığım diğer açık parfümlere benziyorlar. Bir fark göremedim Lacoste ta özellikle. Fiyatları çok uygun herbir şişe 10 TL ve 30 TL üzeri kargo ücretsiz. Ee daha ne olsun ki ama (: En fazla kimyasal olduklarını düşünürseniz ki açık ya da orijinal hepsi kimyasal sonuçta üzerinize sıkarsınız ten temasını engellersiniz. Orijinallerine açıkçası o ciddi meblaları uzun bir süre daha veremeyecek durumda olduğum için açık parfümlere devam :) Açık parfümde de Bargello olmazsa Parfümevi.com bunların dışında alabileceğimi sanmıyorum... 

Tekrardan denemem için bu parfümleri bana gönderen parfümevi.com.tr ye teşekkür ediyorum. Eğer göndermeselerdi muhtemelen denemek için takıntılarımı yenip sipariş veremezdim :) Artık gönül rahatlığı ile sipariş verebilirim. Ayrıca kargolama hızları süper ertesi gün elinizde ürünler yurt içi kargo bir yamuk yapmazsa tabi :) Bir de sms ile sipariş bildirimi de yapıyorlar. 

Kısaca bence denemek istediğiniz bir koku varsa hiç düşünmeden sipariş verebilirsiniz.



Gelecek Yazı : Vaseline Vücut Losyonları 



Dipnot: Bu bloglovin saçmalığı ne henüz ilgilenmediğim için uğraşmadım ama çok canım sıkıldı daha ben buna alışamadım ki! Hiç hoşlanmadım bloglovinden de sanırım Temmuzdan itibaren blog yazmayı bırakacağım...

3 yorum:

Unknown dedi ki...

nee hayır olamaz!!!1 biz seni sevgiyle ilgiyle takip ediyoruz ne demek bırakacağım olmazzzz!!!!!!!!!!!! lütfen bırakma=)))

Moda Masalları dedi ki...

Canım bloglovin`in blog yazmakla bir ilgisi yok. Niye bırakıyorsunu ki?? O sadece blog okuma listesi oluşturmak için bir uygulama. Millet beni de takibe alın, beni de takibe alın diye bahsettiği için öyle anlaşılıyor. Halbuki o programın amacı kendini takip ettirmek değil, kendin takip ettiğin bloglara kısa yoldan ulaşmak. Kullanımı da kolay, 1-2 bakarsan alışırsın hemen. Bloglarda bir değişiklik yok, yazmaya devam :)

bakimliolmakasktir dedi ki...

@Begüm
valla canım çok zor alışıyorum yeni şeylere bilmiyorum ne yapacağım :S

@moda masalları
canım kolaydır eminim ama bana çok itici geldi :S bilmiyorum ki artık yaza kadar beklerim muhtemelen :S