23 Mart 2013 Cumartesi

Doa Kozmetik Hindistan Cevizi Yağı



Merhaba Sevgili Okurlarım,
Yaklaşık bir ay önce birçok blogda görüp merak ettiğim için Doa Kozmetikten bir sipariş vermiştim. Aldıklarımı görmek isterseniz tık tık. Aldığımdan beri en az haftada bir kez olmak üzere düzenli şekilde bu yağı kullanmaya devam ettim. Şuan elimde bulunan bu 50 ml lik kavanozumda bitmek üzere olunca artık yazısını yazayım dedim. 

İlk kullandığım gün saçlarımı çok yumuşattığını görmüştüm. Bu aralar çok dikkatimi çekmiyor. Zaten saçlarım genel itibariyle yumuşaktır boya maşa fön gibi yıpratıcı etkenlere pek maruz bırakmadığım için. Öyle olunca tabi çokta müthiş saçlarımı yumuşattı diyemiyorum. 

Saçlarımıda kestireli tam bir ay oldu bu yağı aldım ikinci kullanımımda saçlarımı kestirmiştim. Şu bir aylık süreçte saçlarımda kırıklar oluşmadı ama sebebi bu yağ mı bilmiyorum.

Kullanım şeklime gelirsek ilk kullandığımda saç diplerime de hafifce sürmüştüm ama saçımın daha çabuk yağlanmasına sebep olduğunu gördüğüm için artık sadece ensemden aşağı kısma birkaç parmak yağ alıp avucumda eritip uyguluyorum. Yağın en sevdiğim kısmı parmağınızla dokunduğunuz an vücut ısınızı görür görmez eriyip sıvı hale gelmesi :) daha önce hiç böyle bir yağ kullanmamıştım hoşuma gitti :))

Yağı saçıma sürdükten sonra 1 saat kadar bekletiyorum. Sonrada en az iki kez şampuanla yıkıyorum yeterli derecede arınması için. Çünkü yağı sürdüğünüzde saçlarınız vıcık vıcık yağ içinde kalıyor (:

Ben bu yağı ilk aldığımda bir araştırdım nasıl kullanırım diye güzel sonuçlar çıktı ama bu markanın yağıyla bunları denemekten vazgeçtim. Son günlerde güven sarsan olaylar oldu okumuşsunuzdur. İzin belgesi vs ben de görmedim uygun fiyatlı olması sebebi açıklanıyor ama yinede önlem alak gerek. 

Yine de merak edenler bir tık ile neler yapabileceklerini okuyabilirler :) 

Kokusuna gelirsek bazı bloggerlar kokusuz demiş ama çok ince bir koku var ve bu kirli saçla birleşince değişik bir koku oluyor. Bitkisel olmayan yapay bir koku bu tarif edemiyorum ama ben hoşlanmadım bu kokudan.

Fiyatı ise 50 ml 6 TL civarında idi. Gayet uygun ama yine de aracısız iletişimden kaynaklı deseler de bir soru işareti oluştu bu aralar ben de!

Benim elimde bir de 100 ml kavanoz var. Onuda saçımda kullanmaya devam edeceğim belki uzun vadede daha değişik etkiler görürüm. Görürsem tabii ki paylaşırım ve yeniden sipariş veririm.

Genel olarak ben bu yağdan olumsuz bahsetsem de olumsuz bir yan etkisini görmedim. Çok sevdim diyemem ama zararı da dokunmadı bana. Özellikle eritmesine bayıldığım için farklı markalarda hindistan cevizi yağları denemeye karar verdim. O zaman daha ayrıntılı yorumlarda yapabilirim. 




Gelecek Yazı : La Ligne Saç Kremi 

5 yorum:

DOA dedi ki...

sevgili blogger güven sorunu yaşamanız gayet doğal, çünkü kendimizi ifade edemiyoruz. neden ucuz olduğumuz sorgulanıyor sürekli pahalı satanlara neden pahalı satıyorsunuz sorusu sorulmalı yağın uluslararası tedarik fiyatı belli aşağıda toptan alım linkini veriyoruz dileyen alibaba üzerinden diğer yağları da sorgulayabilirler.

http://www.alibaba.com/product-tp/137451400/VIRGIN_COCONUT_OIL.html

JaNJaN dedi ki...

Ben bunu akşam saçıma sürüyorum topuz yapıorum saçımı gece yatarken yastık fazla yağlanmasın diye sonra sabah kalktığımda banyoya giriyorum bu şekilde baya faydasını gördüm

Makyaj Tutkusu dedi ki...

Yagin yapisini cok merak ettim dogrusu, ben böyle bir ürünle ve yapiyla da hic karsilasmadigim icin cok enteresan geldi :-) Güle güle kullan canim! Fiyati cok ucuz yani, sevmesen de cok sey kaybetmis olmazsin!

bakimliolmakasktir dedi ki...

@Doa
Keşke bu açıklamaları ürünlerin üzerinede yazsanız :) uzun vadede sonuç alırsam devam edeceğim zaten ama kıyas yapabilmek adına bir başka markada deneyeceğim teşekkürler ilginiz için.

@JanJan
ben biraz fazla yağlıyorum sanırım canım yastığımı mahvederim gece yatarken sürersem :)) ama 1 saatten fazla bekletince de faydalı oluyor gerçekten


@iheartsu
öyle tabi canım o fiyata birde bitirmek üzere olduğumu düşünürsek demek ki problem yok :) faydasıda zararıda yok bana hatta illaki faydası olmuştur heralde :)) sana bir sürpriz daha yapayım o zaman ben =))

Hindistan Cevizi Yağı Kullanımı dedi ki...

Hindistan cevizi yağı saç için kullanımında özel bir yöntem var mıdır.