11 Mart 2013 Pazartesi

Aylığım! (Kozmetik Azaltma Projesi :)

Merhaba Sevgili Okurlarım,
Önceki mim yazımın düzenini yaparken makyaj malzemelerime yenisini ekleyip eskileri çıkarıp bir inceleme yaptım. Ve kendimi zorlamazsam bazı ürünleri hiç kullanmayıp olduğu gibi çöpe göndereceğimi fark ettim. Bazı ürünlerde de kullanmaya sıra gelmediğini ve sıkıldığımı görünce dedim bir aylık oluşturayım. Yani az sonra tek tek yazacağım ürünleri bir ay boyunca düzenli olarak kimilerini her gün kimilerini hafta da bir kaç kez kullanacağım. Bitirme projesi yapmayı da düşündüm ama açıkçası o kadar sabırlı bir insan değilim o yüzden dönüşümlü kullanmak bana daha mantıklı geldi bazı ürünleri. Bazıları yine bitirmelik tabi onları da sırasıyla söyleyeceğim. Bakalım ben bu ay boyunca neler kullanacakmışım düzenli olarak.


1) Fraternikus Bacak Losyonu : Ben bunu neden aldım bilmiyorum :S Çok yoğun bir yapısı var yedirmesi filan çok zor bu hafta kullanmaya başlayım. Yazısını da yazacağım fotoğraflarını çekmiştim. Bu ürünü hafta da bir kez duştan çıkınca kullanacağım. Zor bir ürün devamlı kullanmayı istemem kalır kenarda en iyisi böyle :) Önümüzdeki ay aylık listesinde yine olacak muhtemelen. 

2) I Love Duş Jeli : Bunun burda olma sebebi ise evde açılmamış yaklaşık 6 şişe daha duş jelimin olması ve 500 ml lik dev boyutuyla aylarca kullanmak bayacağı için dönüşümlü kullanmaya karar verdim. Bu ay boyunca duşlarımda bana eşlik edecek :) 

3) Sweet Snuggles Krem : Buda çanta boy kremlerimden biri ay sonuna bitirmeye çalışacağım yoksa dönüşümlü kullanacaklarımdan biri de bu krem yine bekleyen kremlerim var bekletmemek lazım :)



4) Flormar 88 Numara Allık : Bir allık hastası olduğumdan bir sürü allık aldığımdan bahsetmiş olabilirim. Bari dedim birisi azalsın yoksa vicdan yapıyorum yenisini alırken :S Bu benim ilk allığım (: O yüzden liste başı olsun dedim. Haftada en az bir veya iki gün bu allığı kullanacağım bir ay boyunca.

5) Avon Vintage Violet Far Paleti: Bu palette yıllandı artık en eski paletlerimden biri yine alış tarihlerime göre paletlerimi sıraya koydum her ay birini düzenli olarak haftada bir ve ya iki kez kullanacağım. Yoksa elim gitmiyor bunlara eski oldukları için. Hemen bugünde makyajımı bu paletle yaptım. Fena da olmadı :) Ama işte zorlamazsam elim gitmeyecek atmakta istemiyorum. En azından biri bitsin bari farlarımdan yine bu aralar çok far aldım vicdan yaptım :)


6)  L'Occitane Narin Şakayık Çiçeği Dudak Balmı : Bu balmıda çok isteyerek aldım ama kullanımı zor geldi. Kenara attım kaldı öylece. Artık her gün mutalaka bir kere kullanmaya karar verdim. En azından bu ay boyunca her gün bir kez kullanacağım önümüzdeki aya da başka bir lip balm burada olacak :)

7) Maybelline 190 Brillant Cherry : Bu benim en sevdiğim rujlarımdan birisi alalı çok oldu artık bir ruj bitirmek istiyorum. Pembe yoğunluklu bir aylık olunca bu rengi seçtim :) Yine bu da hafta da en az bir iki gün kullanacağım ürünler arasına girdi.

8) Flormar True Colo Lip Gloss : Kullanım ömrü kısa ve çabuk bozuluyor demişlerdi. Ben de yine kenarda kalan ürünlerimden olunca ön plana çıkardım. Ay ay glosslarımı böyle aylık listeye dönüşümlü olarak alacağım. Çünkü sıra gelmiyor. Pekte gloss kullanmayı sevmediğim için aklıma gelmiyor sürmek en iyisi böyle yapıp bitiremesem de azaltmaya çalışmak. 

9) Essence Cute Pink Dudak Kalemi : Dudak kalemim çok yok aslında zaten ama kullanmayı unuttuğum için listeye aldım. Bu ay pembe renklerden gideyim dedim :) Pembe rujumu sürdükçe bunu da süreceğim. 

10) Flormar Siyah Göz Kalemi : Bir sürü siyah kalemim var :S Bari biri bitsin azalsın dedim siyah kalem kullanmam gereken günlerde bu ay boyunca bu kalemi kullanacağım.

11) Emily 110 numara Kalem : Bu mavi kalemi sürmeyi çok seviyorum az da kaldı yedeği de var yine bitsin diye listeye girenlerden :) Haftada bir kez kullansam azalır belki biter diye umuyorum :)

12) Essence I Love Likit Eyeliner : Bu eyeliner ın pabucu dama atıldı jel eyeliner alınca ben :) Bozulmadan biraz daha kullanayım dedim. Haftada bir kullanmaya çalışacağım ama zor sürmeyi beceremiyorum çünkü :S



13) Befine Body Mist : Son günlerde hediye gönderilen parfümler vesilesi ile ev parfüm cennetine döndü :) Hangi birini kullanacağımı şaşıyorum. Bir de huyumdur normalde kolay parfüm değiştiremem. Bir gün bie koku bir gün başka koku sıkamam. O yüzden en azından hepsine sıra gelsin kullanayım diye aylık sıraya soktum bunları da :) İlk olarakta canım arkadaşım Koyukırmızı'mın yolladığı bu body mistle başlamak istedim. 

14) Avon Parlaklık Veren Saç Spreyi : Yıllardır evde sürünüyor. Bitsinde kurtulayım diye listeye aldım. Bitene kadar bu listede bizimle kendileri. 

Evet çekmecelerimi gözden geçirip böyle bir karar verdim. İyi de yaptım kendimce yoksa bitmeyecek sıra gelmeyecek sıra gelene kadar aylar geçecek o kadar ürün birikti ki evde ben de sıkıldım bu durumdan ve çaresini böyle buldum :) 11 Mart 11 Nisan arası bu ürünlerle beraberim. Bakalım önümüzdeki ay hangi ürünler bu listede olacak. Yine 10 ile 15 arası ürün seçeceğim. Haftalık yerine aylık yaptım ben de iyi yapmamış mıyım sizce de? :))




Gelecek Yazı : Yaşamdan Korkanlar

7 yorum:

kitten dedi ki...

ben de flormar glossu gorunce tam cok cabuk bozuluyor, hemen bitir diyecektim :) benimki hemencecik bozuldu, gecenlerde lancome glosslar buldum dolabimda ve 2005ten kalmislar ama hala sapasaglamlardi, bu 1-2 yilda gitti

bakimliolmakasktir dedi ki...

o kadar çok kişi aynı şeyi söyledi ki :) hemen liste başı yaptım kalite farkı işte lancome nere flormar nere :)

Unknown dedi ki...

güle güle kullanın hepsini :)ben de aranıza blog açarak yeni katıldım :)

bakimliolmakasktir dedi ki...

teşekkürler :) hoşgeldiniz.

SihirliGünlük dedi ki...

çok iyi yapmışsın, dönüşümlü kullanmak iyi bir fikirmiş bende deneyebilirim :)

Adsız dedi ki...

taktiği kaptım aynı planı hemen bende uygulamaya koycam artık.süper fikirmiş.

bakimliolmakasktir dedi ki...

kesinlikle uygulamalısınız kızlar yoksa kenarda köşede kalıp bozulup gidiyor aldıklarımız verdiğimiz paralara yazık.