23 Mayıs 2012 Çarşamba

Bepanthen - Bepanthol



Benim Mucizevi Merhemim ve Losyonum


Bepanthen merhemi duymayan kullanmayan kalmamıştır herhalde. Özellikle çocuğu olan bayanların bir numaralı kurtarıcısıdır kendisi :) Sanmayınız ki sadece anneler kullanabilirler yok öyle bir şey kendisi bin derde deva bir merhemdir. Bakalım nelere iyi geliyor: Pişiklerde, emziren annelerin meme bakımı ve çatlaklarda, deride kuruluk, yıpranma ve deri çatlaklarında, küçük yaralarda ve yanıklarda, anüs çatlakları, deri greftleri ve yatak yaralarında derinin onarılmasına daha hızlı ve düzgün bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur. 
İşte bir çok evde mutlaka bulunan bu merhemin sadece pişiğe iyi geldiğini düşünüyoruz ve çocuklarımız için kullanıyoruz. Aslında daha bir çok şeye deva mucizevi bir merhemdir kendisi tavsiye ederim alın evinizde bulunsun :) Malum bayanız mutfakta sık sık el yakarız hiç olmazsa bunun için alınabilir. 
Fiyatı 3- 3,5 lira civarında idi 30gr. 
O ilaçtır vs diyen olursa doktorlar yazmıyor genelde devlet karşılamadığı için haberiniz olsun :)


Gelelim Bepanthol'e bu da daha mucizevi losyonum :) Aşağıda özellikleri yazıyor ama ben tekrar yazacağım okuması kolay olsun :))) 







"Suyla sık temas etmek ve yoğun güneş ışığına maruz kalmak cildinizi kurutur ve yıpratır. Bu durumda cildinizin hızla rahatlatan ve ferahlatan bir bakıma ihtiyacı vardır. Kuru, gergin ve tahriş olmuş cildinizin ihtiyacı olan nemi Bepanthol Body Lotion F ile cildinize hızla geri kazandırabilirsiniz. 


Bepanthol Body Lotion F rahatlatıcı etkisinin yanı sıra cildinizin ihtiyaçlarını da karşılar. Losyonun içeriğindeki provitamin B5 (dekspantenol) cildinizin derinliklerine nüfuz ederek nemlendirir ve doğal koruyucu tabakasını yenilemesine yardımcı olur. Bepanthol Body Lotion F kuru, gergin ve tahriş olmuş cildinizi yenileyerek rahatlatır. 


Cildiniz ferahlar, tazelenir ve kısa bir süre sonra yeniden pürüzsüz ve bakımlı bir görünüm kazanır. 


Ciltle uyumu ve etkisi dermatolojik olarak test edilmiş ve onaylanmıştır."


Evet dedikleri her şeye harfiyen katılıyorum. Peki nasıl ve ne için kullanıyorum; ben bu ürünü aslında daha çok dizimden aşağıdaki tüylerimde batıklar olduğu için diz altıma uyguluyorum. Malumunuz deniz olmayan bir yerde yaşıyorum ve nemsiz bölgede yaşadığım için cildim neme hasret. Ki zaten buna ek olarak cildim çok kuru olduğu için nemlendirme olayını kendim halletmem gerekiyor. Bunun için aldığım bu losyon işini başarıyla yapıyor bacaklarımda şuan batıklarım çok çok aza indi. Ha bunun için başka vücut losyonları da kullanılabilir ama ben bunu tercih ediyorum ve şiddetle tavsiye ediyorum. Bir kez daha söylüyorum kendisi kesinlikle ilaç değildir :) Nemlendirici, yenileyici güzel bir losyondur. İçeriğinde bulunan dekspantenol merhemde de var. Yenileyici özelliği de burdan geliyor zaten. 


Ürünü ben eylül ayında almıştım sanırım Ankara'da Motif Kozmetikten 18 tl ye almıştım ve kendisi 200 ml. Şuanki fiyatını inanın bilmiyorum. 


PS: Bu arada kokusunun biraz kötü ilaç vari olduğunu söylemeyi unutmuşum ama sürülmeyecek kadarda kötü değil hatta bence normal olması gerektiği gibi :) Bepanthen'in normal nemlendirici kremi de var o da çok güzel onu da yakında alıp deneyeceğim :)

31 yorum:

kozmetikperisi dedi ki...

Cnm annemin en sevdiği kremdir bu.Öyle kokulu,parfümlü losyon alacağına bunu al faydası çok der diyip durur:)

bakimliolmakasktir dedi ki...

valla kesinlikle haklı canım :) bak kokusu hakkında bir şey yazmamıştım onu da ekleyim biraz kötü kokuyor çünkü :)

neyapsam? dedi ki...

Bepanthen candır :). Yüzüm ve ellerim için kullanıyorum bende. Daha da iyi gelen başka bir ürün yok bu konuda.
Bepanthol u hiç kullanmadım ama tavsiyeniz üzerine mutlaka deniycem.
Teşekkürler :).

bakimliolmakasktir dedi ki...

:))) kesinlikle denemelisiniz o zaman bepanthenin her şeyi candır ((:

guzelliknehri dedi ki...

Bepanthol hakkında tüm dediklerine katılıyorum :) Gerçekten süper bir losyon. Bugün Watsons' da gördüm, 24 liraydı sanırım fiyatı.

guzelliknehri dedi ki...

Ben de merhemi yüzümde sivilce izleri ufak lekeler olduğunda gece ince bir tabaka halinde sürüyorum. sabaha kadar resmen iyileştiriyor herşeyi. Ama cildim çok kuru, bilmem diğer ciltlere nasıl gelir

bakimliolmakasktir dedi ki...

bak bu hiç aklıma gelmemişti canım ben de merhemden yatmadan evvel biraz süreyim cildime hafif bozulmalar var yine :S

Gurme Şirine dedi ki...

evet bu kremi duymuştum ...
ama almadım :(((
çocukta yok bende :))
ama tavsiyene uyup hemen almayı düşünüyorum...
biraz geç kaldım ama olsun :))
hayırlı kandiller canım...

bakimliolmakasktir dedi ki...

çocuk olan evlerde oluyor genelde bu merhem canım :) losyonu herkes kullanabilir ama (: kremide var aynı markanın oda güzel merhem biraz fazlaca yağlı

bakimliolmakasktir dedi ki...

sana da hayırlı kandiller canım duayla :)

Rainbow Gatherer dedi ki...

özellikle güneş yanığına çok iyi geliyor losyonu:)
banada beklerim =)

bakimliolmakasktir dedi ki...

kesinlikleeee :) ben de kollarım bir hayli güneşte yandıktan sonra düzenli kullanmaya başladım ve çok iyi geldi

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
bakimliolmakasktir dedi ki...

merhaba hazal hanım
ben kullanırken hiç öyle bir irritasyona sebep olmamıştı cildimde :S normal olmayabilir bence bir doktora sorun isterseniz çünkü ben de hassas bir cilde sahibim ama hiç sıkıntı yaşamadım

Gulsah dedi ki...

Selam:)
Acil yardiminiza ihtiyacim var.Cildim acayip kuru ve ergenlikte cikmayan sivilcelerle suan basim dertteki (bu arada 26 yasindayim

Gulsah dedi ki...

Selam:)
Acil yardiminiza ihtiyacim var.Cildim acayip kuru ve ergenlikte cikmayan sivilcelerle suan basim dertteki (bu arada 26 yasindayim)sizce bhepanthen mi almaliyim bepanhtol mu?:(

bakimliolmakasktir dedi ki...

bence her ikisini de almamalısınız :) sivilce için aknefug bp 5 diye bir krem var tüm doktorlar bunu veriyor yanına da bir losyon kremi zaten devlet karşılamıyor bence deneyin ama yine de önce doktora gidin.

Adsız dedi ki...

bepanthol kremini kullanıyorum yüzüm için yüzüm kuruoldu için kullanıyrm pek iyi gelmedi ama merhemini mi kullanmalıyım yardmcı olurmusunz arkadaşlar?

Adsız dedi ki...

bepanthol mü bepanthen mi daha iyi

Adsız dedi ki...

ister istemez kızlardada küçük küçük bıyıklar çıkıyor ben almaya karar vermiştim sir ağdayla alınabileceği yazıyor deniyicem ama bazı kişilerde minik sivilceler çıkıyomuş aslında biraz korkuyorum bepanthen iyi geliyormuş ama bizde bepanthol var oda işime yarar mı

sümeyye dedi ki...

merhaba benim cildim cok yaglı ve yuzumde sivilceler var bu kremi kullandım basta iyi geldı ama simdi sivilcelerim sımdı daha da azdı ozellıkle çenemde ve çenemin altında bılen varsa lutfen beni kurtarın bu sıvılcelerden

bakimliolmakasktir dedi ki...

merhaba sümeyye
benim de şu sıralar çenemi sivilceler istila etmiş durumda :S bepantheni kullanmadım ama açıkçası iyi geleceğini de düşünmüyorum şöyle baya bir araştırma yaptım genellikle la roche posay effaclar duo yu lokal olarak uygulayan herkes memnun deneyeceğim yakında sipariş vermek üzereyim eğer imkanınız varsa deneyin siz de ya da araştırın tabi önce (:

Adsız dedi ki...

Dün Düştum elim kanadi ve aciyodu demin bepanthol surdum ama cok acaip aciyo ve yaniyo gibi umarim hemen gecer sizce iyi gelirmi ya cok aciyooo:(

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar cildim çok hassas. Ağda dan dolayı koltuk altım ve genital bölgem yanıp karardı. Bephantol iyi gelir mi kullanan var mı genital bölge için ?

Adsız dedi ki...

dudak üstü tüyler için sir ağda kullandım ilk defa ve kızarıklar oluştu bunun için hangisini almalıyım ??

bakimliolmakasktir dedi ki...

bepanthen merhem daha etkili olur ama o da çok yağlı onun yerine kreminide alabilirsiniz

Adsız dedi ki...

Kalçada oluşan çatlaklar için hangisini kullanmalıyız sence büyük olanı mı tüpte olanı mı

Adsız dedi ki...

Kalçada oluşan çatlaklar için hangisini kullanmalıyız sence büyük olanı mı tüpte olanı mı

Unknown dedi ki...

MERHABA ARKADAŞLAR!
1 HAFTADIR YÜZÜMDE GERİLME VE KURULUK VAR.HATTA HAFİFTEN ÇENE ,ŞAKAK VE ALIN BÖLGELERİNDE KAŞINTI OLMAYA BAŞLADI.BU ÇOK MEDETTİĞİNİZ BEPATHOL LOSYON-F OLANI KULLANSAM İYİ GELİR Mİ ACABA DİYE DÜŞÜNÜYORUM.BİZİM İŞ YERİNDE BİR ARKADAŞIMIZIN YÜZÜ KIZARMIŞTI ONUN GİBİ OLMAKTAN KORKUYORUM,TEDAVİSİ 6 AYDAN FAZLA SÜRDÜ.

Unknown dedi ki...

Merhaba!
Yüzümde 1 haftadır gerilme,kuruluk,yanma ve hafiften kaşınma var.Özellikle çene,şaka ve alın bölgelerinde.Acaba "Bepanthol Lotion-F" dan alsam iyi gelecekmidir?

Adsız dedi ki...

Ben vajinama surdum acaba kisirlik yaparmi