26 Mayıs 2012 Cumartesi

Bargello Açık Parfüm


Merhaba Sevgili Okurlarım, 
Yaklıaşık 15 ay kadar süredir açık parfüm kullanıyorum ve açık parfümde Bargello'dan şaşmadım henüz. Sanırım ilk Bargello ile başlamamda bunun büyük etkisi var. Açıkçası hala öğrencilik dönemim devam ettiği için ve ailesinden uzakta okuyanların bileceği gibi harcamalarında bir sınırı var malesef o yüzden orijinal parfüm kullanmıyorum. Eskiden de Avon parfümleri kullanırdım indirime girdikçe alırdım fln derken Bargello ile tanıştım ve tam 15 ay boyunca Lacoste Classic'ini kullandım. Artık parfümüm bitmek üzereydi ve gına gelmişti aynı kokudan rekor kırdım heralde 15 ay aynı kokuyu kullanarak :D Sonunda bitti deyip bu gün Bargello'nun yolunu tuttum. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki ürün yelpazeleri çok geniş sorduğum ve yok dedikleri sadece bir parfüm vardı onun dışında hepsini denedim ama koku duyum artık tıkandığı için zaten bir yerden sonra kahve koklamaktan bir hal olarak karar verdim. Zaten kendim isimlerini belirlemiştim gitmeden evvel bakacağım parfümlerin. Netten biraz araştırdım hangi parfümler güzel diye isimlerini not alıp gittim. Ki siz not almasanız da satış elemanları sevdiğiniz tarz kokuyu söylediğiniz de hemen yardımcı oluyorlar. 





Yukarıda gördüğünüz gibi ürünleri çok tatlı birer kutuya koyuyorlar :) Ben çok sevdim bu karton kutuları (:



Gelelim seçtiğim isimlere. Yaklaşık 6 parfüm denedim ve en son Chanel'ı denemiştim. Onda karar kıldım. İlk görünen parfüm de o zaten. Diğerinde ise bir hayli düşündüm. Miss Dior Chery ve Jimmy Choo arasında kaldım. Önce Jimmy Choo yu aldım. Dükkandan çıktım diğer işlerimi hallederken Miss Dior Chery daha çok hoşuma gittti ve döndüm değiştirdim :) Arkada net çıkan parfüm de o yani :) Kokuların pek tarifi olmaz ama eğer baharatlı ağır kokular seviyorsanız ki iddia ediyorum beyaz tenlilere ağır kokular daha çok yakışıyor :) Chaneli öneririm. Yok eğer meyveli hafif kokulardan hoşlanıyorsanız Miss Dior Cheryy'e hayran olacaksınız. Ama bekledikçe güzelleşiyor ilk anda beğenmeyebilirsiniz.


Parfümlerin orijinal kokularını hiç bilmiyorum benim için şuan orijinalliklerinden öte benim bu hallerini sevmiş olmam önemli sevdim ve tenime yakıştırdım :) Chanel daha çok kış parfümüm olacak Miss Dior Cherry ise yaz günlerim için.


Açık parfüm alacaksanız size tavsiyem sloganlarındaki gibi "Farkınız Olsun" ve Bargello parfüm alın :) Hem kokuları güzel hem de bir çok şehirde mağazaları var. Dediğim gibi ürün çeşitleri ve hizmet kaliteleriyle de gayet hoşlar.






Son olarakta parfümler 2 al 1 öde kampanyasında 55 ml 2 adet parfüm 25 TL. İnternet alımlarında %10 indirimleri var.


Kendi sitelerinden de inceleyebilirsiniz. Bir çok değişik şeyle karşılaşacaksınız sitelerinde :) Bu arada Bargello fabirkası Bursa da olan bir Türk firması. Bu yüzden bile açık parfüm tercihim Bargello'dan yana olabilir yani. Türk girişimcilere destek :)


PS: Bu arada dünden beri Chanel'i kokluyorum aşık oldum bu kokuya :D orijinalini bilmem ama bu harika :)

22 yorum:

neyapsam? dedi ki...

İnsan hep ilk başta aldığı markadan pek şaşamaz ya bende bu konuda D&P parfümden başkasını denemedim hiç. İstanbul'da rastgelirsem Bargello'yu da bir denemeye karar verdim şimdi yazınızdan sonra :).
Güle güle kullanın :)

bakimliolmakasktir dedi ki...

D&P yi de sürekli görüyorum aslında ben ama nedense Bargello daha çekici geliyor logoları dükkan tasarımları fln hoşuma gidiyor bu yeni kutulara da bayıldımm :) tavsiye ederim uğrayın ve karşılaştırın daha iyi olur hatta karşılaştırma :) fikirlerinizi bekliyorum
teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

david walker'ın çok iyi olduğunu duymuştum ben de :)

bakimliolmakasktir dedi ki...

ben de gördüm bir yerlerde mağazasını ama nerde hatırlamıyorum :) çok marka var aslında ama bnm bildiğim en eskiler D&P ve Bargello. Bir de Bargello nun Türkiye de üretim yapan bir Türk markası olması bnm için yeterli sebep :)

Gurme Şirine dedi ki...

canım yaklaşık 3 yıldır bende bargello parfümeeriden parfüm alıyorum...
kokular gerçekten çok hoş ve baya kalıyor, uçmuyor...
nereye gitsem hep soruyorlar parfümünün adı nedir diye?
herkes beğeniyor...
ben daha önce lacoste pink, chanel şans kullandım...
ama son zamanlarda criston dior ve jenefer loopez parfümlerini kullanıyorum bu ikisini kesinlikle tavsiye ederim...
çok güzel kokuyor, gerçekten etkileyici kokular...
mutlaka bunları da dene derim arkadaşım... en kısa zamanda bende tekrar parfümcüye uğrayacağım :))
sevgiler kocaman...

bakimliolmakasktir dedi ki...

kesinlikle canım kokuları çookk kalıcı :) aynen bana da çok soran oluyordu lacoste u kullanırken parfümünün adı ne diye.
not aldım hemen bunlar bitsin onlara da bakacağım inş :)
ben de sana miss dior chery yi tavsiye ederim kesinlikle tam bir yaz parfümü.

Gurme Şirine dedi ki...

bende senin önerdiğini kesinlikle deneyeceğim canım...
ne kokoş hatunlarız ayool :)))
kocaman sevgiler...

bakimliolmakasktir dedi ki...

:))) öyleyiz valla canım yaşasın kokoşluk :)))))
sevgiler

sevda s. dedi ki...

Ben de arada Bargello'dan alıyorum daha kalıcı ve kaliteli geliyor diğerlerinden. Yalnız senin karton kutular daha şıkmış, ben bu kutulara hiç denk gelmedim ki :(

bakimliolmakasktir dedi ki...

canım ben de ilk kez denk geldim karton kutulara sanırım yeni başladılar bu uygulamaya :)

Adsız dedi ki...

dogrudur bende bu kokumarkasından kuLLanıyorum parfumum:armanı dıomond harıka kremsı hafıf bır kokusu var ılk sıkdıgınızda agırmıs gıbı duruyor fakat 2 dk sonra kendı halını alıyor ve rahatsız etmıyor tam orantılı D-P ve davıd wolkerda kullandım fakat en rahatsız etmeyıcı oranını tam ayarlayan bagella markası oldugu kanısına vardım tavsıye ederım orjınalınden farksız olduguna ınanıyorum ...

Adsız dedi ki...

Bende bargellodan şaşmadım hiç dediğin gibi hem kokuları çok güzel hemde ürün yelpazeleri çok geniş gerçekten. Sürekli yeni şeylerle karşılaşıyo insan bunada katılıyorum :)

Adsız dedi ki...

of course like your web site however you need to check the
spelling on several of your posts. Many of them are rife
with spelling issues and I in finding it very bothersome to
tell the reality on the other hand I'll surely come again again.
My website - read this

Adsız dedi ki...

My family every time say that I am killing my time here at net,
except I know I am getting know-how everyday by reading such good articles or reviews.


Also visit my blog post; look at this
Also see my web page :: best breast enhancement cream

Adsız dedi ki...

valla arkadaşlar, ferne parfüm ün kokularını kullanmadıysanız siz daha parfüm kullanmamışsınız demektir. ben böyle bir kalite ve kalıcılık görmedim. şiddetle öneririm.

en-trend dedi ki...

Parfüm çeşitleri konusunda en iyisi hangisi karar vermek bence çok zor

catwomen dedi ki...

neredeyse tüm açık parfüm markalarını denedim. bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine ferne parfüm ile tanıştım. şimdi gaziemirden karşıyaka bostanlıya parfüm almaya gidiyorum. butik kalite parfüm üretiyor. ilk defa kullandığım bir parfüm beni rahatsız etmedi. diğerlerinde rahatsız eden çözemediğim bir şey var. ferne de bunu yaşamadım. kalıcı ve kaliteli bir parfüm almak isteyenler için tek adres ferne parfümdür. teşekkürler...

uyarıcı dedi ki...

Bu yabancı ünlü parfümler ülkemize uyduruk içerikle giriyorlar ve çoğu bizim ülkede dolum yapıyor dagles yok sevil gibi tanınmış parfümerilerde bunlardan alıyor, herşey kanuna uygun ancak basit ve az içerikleri var kokuların. Parfüm üreticileri bilir. Chanel5 kokusu mesela parfüm markası olarak pahalı, koku olarak elde edilmesi ise çok ucuzdur, hatta kimi sabun ve temizlik malzemelerinde aynı oranda kullanılır kokuların hammaddesi, bu büyülenmişçesine parfüm marka saplantısı çok kötü bişey.

Yazlık hafif kokan parfüm arayan kendince klas koktuğunu düşünen insanlar ancak kokunun burna geldiği dakikayı yaşıyorlar, üstlerinde koku kalmıyor halbuki ancak kendilerini kandırıyorlar, bana göstererek bir parfümeride çalışan arkadaş bi deney gösterdi, daha emniyet kiliti bile açılmamış bi parfümü kadına koklattı, ne kadar özel bir parfüm değil mi dedi, gerçekten çok hafif hoş bir koku dedi aldı parfümü. Arkadaşlar kral çıplak aynı testi banada yapmıştı, hiçbir kokusu yok demiştim. Burda da diyorum 200tl lik o ünlü parfüm üreticileri tamamen imitasyon koku satarken orjinal marka satıyorlar. Marka satılıyor ama kokuya rağbet yok. Anlayan anlar.

Çok tutulan ve kolonya gibi herkesin koktuğu parfümdür kendisi, basit içeriği nedeniyle açık parfümler aynısını üretmekle kalmıyor daha yoğun kokulu ve orjinalini üretiyor kokunun, ancak marka olarak çakma oluyor tabi, yani diğer çoğu markalı parfümlerde dahil açık parfümlerin imitasyonu gibiler.Çok tutulan ve kolonya gibi herkesin koktuğu parfümdür kendisi, basit içeriği nedeniyle açık parfümler aynısını üretmekle kalmıyor daha yoğun kokulu ve orjinalini üretiyor kokunun, ancak marka olarak çakma oluyor tabi, yani diğer çoğu markalı parfümlerde dahil açık parfümlerin imitasyonu gibiler.

Kalite parfümün ağır olması değil, yoğun olmasından geçer bu ikisi karıştırılmamalı ki, parfüm satıcıları bile kelimelere hakim değiller, yaptıkları işin sanatını ve öüzünü bilmiyorlar, kendileri senelerini parfüm markası uzmanı olarak geçirmiş ama koku uzmanı değiller, yani bir bilim adamı vardır birde teknolojiyi satan tüccar.. Hafif bir kokunun kalitelisi yoğun esans kullanılmış ve kalıcı özellikte olandır. Hafif parfümlerde özellikle çok hile yapılıyor, millet bu gerçekleri bilemediği anlayamadığı için, bunu anlamak için tek yapacakları nişantaşı ve mısır çarşısı gibi yerlerden saf doğal esans satın almalarıdır.

gammazlayan dedi ki...

Ülkemizde esansın en kalitelisi üretiliyor, yabancı bunları alıp suyun içine iki damla damlatıp klas parfüm şişelerinde birde üstüne markasını basarak bize kakalıyor, hatta uyduruk hammaddeyi işleyip Türkiye ye satıyorlar, yani bizimkini bile satmıyorlar. Mesela kolonya üretimindeki etil alkol yurt dışından ülkemize tuvalet suyu adı altında ticari mal olarak satılmakta, ülkemizde ise daha kaliteli etil alkoller üretilmekte ve bunlar yurt dışına satılmaktadır. Ülkemizdeki çiçek, bitki ve ağaçlardan elde edilen esanslar çok yüksek kalitelidir ve bunlar yurt dışına ham madde olarak satılmaktadır, bize ise suyun ve alkolün içine iki damla damlatılmış büyük parfüm markaları olarak ithal edilmektedir.

ve bizim burjuvayla yabancı burjuva birleşip her noktada yurdum insanını eziyor.

Adsız dedi ki...

Ben de bargelloya yeni basladim sayilir suan 122 numarasini kullaniyorum cok kalici ve farkettirici bir koku fakat agir bi kokuu :( yaz icin pek gitmiyor tavsiyeniz var mi ?? Denemeyi hic sevmem kararsizim biraz ve chanelinmethini cok duydum siz hangisini aldinizz chanelin :)) bu arada bargelloda var mi bilmem Victoria secret harikaaa yanindan gecen doner bakar bir arkadasim kullaniyor :)))

Adsız dedi ki...

Ferne parfüm ve bargello yu kullanan varsa hangisinin daha iyi oldugunu söyleyebilir mi ona göre bir kactane parfüm alıcam

Adsız dedi ki...

Hugo boss