21 Eylül 2013 Cumartesi

The Balm - Shady Lady Far Paleti


Merhaba Sevgili Okurlarım,
Yine bir Gratis indiriminde Nude Tude paletle arasında kalıp sonunda kendisinde karar kıldığım Shady Lady paletten bahsedeceğim bugün sizlere :)

Az konuşup bol fotoğraf paylaşacağım çünkü renkleri eşleştirip güzel kombinlerle makyaj örnekleri yaptım =) Ki palet zaten her şeyiyle harika olduğu için uzun uzun konuşmaya gerek yok :)


Hemen paletin genel özelliklerinden bahsedeyim. Leopar desenli çok şık bir paketi var. Üstelikte küçük ve kare bir palet olduğu için kullanımı ve taşıması kolay. Ayrıca paletin aynası da kocaman olduğu için çok zaman benim işime yaradığını söyleyebilirim. Camın önüne geçip gün ışığında paletin aynasıyla yüzüme makyajıma rahatlıkla bakabiliyorum mesela :)

Paletteki farlar renk uyumu açışında ikişerli ya da üçerli kombin yapılabilecek uyuımda bu da farın kullanışlılığını arttırıyor. Ve bir günün göz makyajının far kısmını rahatlıkla kaldırabiliyor. Ayrıca renkler koyulu açıklı olması dolayısıyla bir makyajı gündüz açık renkle yapıp hemen gece koyu renkle destekleyip gece makyajına çevirmemiz de gayet kolay. Bu da yine bu paleti çok kullanışlı kılıyor :) Ki ben bu yaz düğün makyajlarımda genellikle bu paleti kullandım diyebilirim :)

Farların koyu renk olanları tozutmuyorlar ancak açık renk olanları özellikle altın sarısı olan renk inanılmaz tozutuyor. Benimde en çok kullandığım renk o olduğu için bitmesinden korkuyorum diyebilirim ama Balm Jovi palette de çok benzer bir altın sarısı var :) Bu arada Balm Jovi palet daha çok tozutuyor. Bu paletle makyajınızı ten makyajından sonrada yapsanız çok sorun yaşamazsınız.

Renklerin pigmentasyonları gayet güzel ama bazla desteklerseniz sonuç çok daha güzel oluyor. Kalıcılıkları da yine gayet güzel ben genellikle bazla kullanıyorum ama ciddi anlamda koca bir günü rahatlıkla bitirebiliyorlar. Düğün makyajlarında tercih etmemin de en büyük nedeni bu idi :)

Farların hepsinin içerisinde ışıltılar var ancak bu sizi disko topuna çevirmiyor. Sedefli diye tabir ettiğimiz yumuşak sürümlü far kategorisindeler. 

Son olarak fiyatı da ben 22.5 liraya almışım. O dönem bu palet daha uygunmuş sanırım %50 inidirimde almıştım ama şuan indirimde olsa bile 30 tl altına inmiyor maalesef. İndirimsiz fiyatı da 60 tl.

Sözü çok uzatmadan swatchlara geçeyim =)











Farların swatchlarında görüldüğü gibi renk vermeleri gayet güzel ama bazla desteklenirlerse daha da güzel oluyorlar. Şimdi makyaj örneklerine geçelim :)



İlk olarak lacivert tonlarında olan farlarla yaptığım makyajı görüyorsunuz. Paletteki easy wheezie rengini tüm göz kapağıma uyguladıktan sonra risque renee rengiyle de gölgelendirme yapıp karıştırma fırçasıyla iyice geçişi yumuşattım ve farı dağıttım. Gözümün üstüne Maybelline Mavi Jel Eyeliner uyguladım. Gözümün alt ve üst içine de avondan mavi bir göz kalemi uyguladım. Mavilere bürünmüş göz makyajım bu şekilde sona erdi :)




İkinci makyajım ise benim gözlerime çok yakıştırdığım  kahve tonlarından oluşuyor. Kahve tonlu gözlere çok güzel gidecek bir makyaj kesinlikle tavsiye ediyorum. Paletteki Shameles Shana rengini tüm göz kapağıma uyguladım caught in the courtney rengi ile de gölge yaptım ve yine karıştrma fırçamla dağıttım. Gözümün üzerine Eseence in London Baby adlı kahve tonlarındaki eyeliner ını sürdüm. Alt kirpik diplerime de koyu kahve olan farı hafifçe eyeliner fırçasıyla sürüp dağıttım.




 Bir diğer seçimimde pembe tonlarında oldu :) İlk olarak paletin luscious lani adlı açık pembe rengini tüm göz kapağıma ve göz çukuruma uyguladım. Ardından koyu pembe olan curv cami rengiyle de gölgeleme işlemimi tamamladıktan sonra gözümün üstüne Essence in I Love Extrem eyeliner ını çektim. Alt kirpik diplerime de flormar siyah kalemimi çektim ve makyajımı tamamladım :)





Tüm makyajlara da baz olarak Essence I Love far bazını kullandım. Rimel olarakta NYC Big Bold maskaramı kullandım. Kaş farı olarakta Flormar eyebrow 002 kaş farını kullandım. Paletteki tüm renkler bitmedi tabii ki kalan üç rengi ise daha önce Bayram Makyajı yazımda göstermiştim :) Yine buraya da fotoğraflardan birini koyuyorum. Ayrıntılı incelemek isterseniz linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.




Sonuç olarak benim gerçekten elimden düşürmediğim, iyiki almışım dediğim ve vazgeçemeyeceğim bir palet olarak gönlümün baş köşesinde oturuyor :) Eğer hala almadıysanız ve farklı renklerde farım olsun diyorsanız, makyaja yeni başladıysanız kesinlikle tavsiye ederim.


Gelecek Yazı # The Balm Mia Moore Ruj 


4 yorum:

Unknown dedi ki...

Şahane kombinasyonlar:)

nily21 dedi ki...

makyajların hepsi birbirinden güzel olmuş, bayıldım..Hiç elimin gitmediği bir paletti bu ama renklere içim gitti :)

Nerwen dedi ki...

Lacivert makyajda pek tercih ettiğim bir renk değil ama çok beğendim bu uygulamayı :)

Unknown dedi ki...

Merhabalar...

Ücretsiz header tasarlıyorum. İlgileniyorsanız lütfen ziyaret edin...

http://aiqina.blogspot.com/p/header-istekleri.html