18 Eylül 2013 Çarşamba

La Roche Posay - Effaclar Duo

Merhaba Sevgili  Okurlarım,
Yine ara verdim bloga ama geçerli sebeplerim var :) Kurban bayramından sonra 8 ay için Kırkkaleye taşınıyorum ve hafta sonu kpss dershanesi bakmak için oraya gittim. Gelir gelmez dişim için doktora gitmem gerekti. Pazartesi yaklaşık 5 saat hastanede dişim için ordan oraya koşturdular ve dün sabaha randevu verdiler. Kırılma riski olan bir diş olduğu için genel cerrahide çektiler dişimi. Yalnız iyiki ertesi güne kalmış doktorum değişmiş çünkü o arada ve inanılmaz güzel çekti dişimi doktor bey =) Ben resmen ağlamak üzereydim hayatımda diş kadar hiçbir şeyden korkmadım sanırım. Ama gayet rahatlattı beni ve tek hamlede sorunsuz aldı dişimi =) Ankarada olup diş sorunu yaşayanlar varsa isim verebilirim. Ben müthiş memnun kaldım. Bi dişim daha var çekilecek ve kesin çektireceğim eskiden olsa senelerce bekleyebilirdim inatla korkudan =) Neyse kısaca döndüm ve dönüşüm muhteşem olacak (: Cevaplamam gereken mimler var aklımdalar en kısa zamanda cevaplar gelecek.


Bugün sizlere bloglarda takip ettiğim kadarıyla beğenenlerin çoook beğendiği beğenmeyenlerin ise hiç beğenmediği bir kremden bahsedeceğim. Bu kremi ben çenemdeki sivilcelerimden bir türlü kurtulamadığım bir zamanda almıştım. Ki çok uzun zamandır da kullanıyorum.

Genel yorumlarıma gelirsek ben sadece sivilcelerim için ve sivilcelerimin olduğu bölgelere kullandım. En muzdarip olduğum yer çenemdi uzun zamanda sadece çeneme kullandım. Peki işe yaradı mı? İlginç ki emin olamıyorum. Evet gerçekten bir dönem bir yıldır geçemeyen sivilce ve minik yağ bezeciklerinden beni kurtarmıştı. Kurtulduğum için de kremi kullanmayı bıraktım çünkü uzun zamandır kullanıyordum. Ancak şuan hem alnımda hem çenemde tekrar sivilceler çıktı. Yine kullanmaya başladım birkaç haftadır da kullanıyorum ama henüz tüm sivilcelerim ve minik yağ bezelerim geçmediler. Bu yüzden de bu kreme karşı tam manasıyla bir teşhis koyamadım =)

Evet sivilcelerime kesinlikle iyi geliyor ama uzun süreli olarak kurtulmama yardımcı olamadı :S aslında abartıyorum çok aşırı sivilcem yok ama o yağ bezecikleri beni deli ediyorlar. Çünkü yavaş yavaş hepsi sivilceye dönüşüp tek tek kayboluyorlar :S

Bu 40 ml lik devasa tüpü bitirebilirsem ki lokal uyguladığım için biraz zor bitecek gibi görünüyor. Aklımda avene den bir ürün var onu da deneyip son yargılarıma ulaşacağımı düşünüyorum.


Kremi ben sadece sivilce için kullandım ama farklı özellikleri de mevcut. Örneğin, belirgin cilt bozukluklarının görünümünü azaltmaya yardımcı olur.Düzenli kullanıldığında akne ve gözeneklerin görünümünde uzun süreli devam eden azalma görülür.Cildi arındırır cilt bozukluklarının tekrar oluşmasını önlemeye yardımcı olur.Ciltteki ölü deriyi arındırarak tıkanmış gözeneklerin açılmasını sağlar.

Yalnız ben bunlardan sadece sivilce ile ilgili olanları gözlemledim. Diğer özellikleri konusunda yorum yapamıyorum bu sebeple.

Ürün aşağıda gördüğünüz gibi gayet sıvı bir formda. Azıcık bir miktar kullanım yetebiliyor. 40 ml gibi gayet büyük bir tüpte satılıyor. Ortalama fiyatı 40 - 60 tl arası değişiyor. Ben şu yazımda bahsettiğim gibi dermostil.com dan almıştım ama ben alalı hayli zaman oldu. 

Bu kremi akneli ve yağlı ciltlere kesinlikle öneririm. Ve tavsiyemdir lokal uygulamak daha iyi sonuç veriyor. Ne kadar emin olamadım desem de sonuç olarak bir yıl boyunca kurtulamadığım sivilcelerden beni kurtardı kısa bir dönem de olsa =) Bunun kıymetini bilip bitene kadar kullanmaya devam edeceğim. 



Gelecek Yazı #  Mim 

6 yorum:

Meri dedi ki...

Kremlerin sivilcelerime hiçbir faydasını görmüyorum açıkçası. Olsun sende işe yaramış.

Sevgiler :)

bakimliolmakasktir dedi ki...

teşekkür ederim :) doktoraların verdiği aknefug tarzı kremler var onlarda işe yarıyor deneyebilirsiniz (:

bircanın renkli dünyası dedi ki...

BENIMDE SIVILCE PROBLEMIM VAR BUKAFAR PAHALI OLMASA OLMAZMIYDI ...IYI GUNLERINDE KULLAN TATLIM ..

bakimliolmakasktir dedi ki...

maalesef bu tarz dermokozmetik ürünler çok pahalı ama dediğim gibi cildiyeciler aknefug bp5 krem veriyorlar o da fena sayılmaz :)

мaᖱaмe кoкoş dedi ki...

Bende bu markayı ilk defa deniyeceğim yüz kremini almayı dşünüyorum indirimde,işe yaramasına sevindim güle güle kullan.

Unknown dedi ki...

ben siyah noktalarım için effaclar k kullanıyorum, çok memnunum ama sivilcem olmadığı için iyi geldi mi bilmiyorum..