9 Eylül 2013 Pazartesi

Crystal - Body Deodorant Stick


Merhaba Sevgili Okurlarım,
Bir dönem çok severek kullandığım Nivea roll on larımın içersindeki aluminyumun zararlarını öğrendikten sonra kendilerinden vazgeçip yeni zararsız roll on arayışlarımda karşıma Crystal markası çıktı. İçerisinde paraben ve aluminyum olmadığının görür görmez hemen denemek istedim.Yaz başından beri kullandım, test ettim ve onayladım :))

Gelelim ürünün diğer özelliklerine: Öncelikle kullanımından ve yapısından bahsetmek istiyorum. Çünkü biraz değişik bir roll on aslında roll on da değil stick te değil. Tam olarak preslenip şekil verilmiş tuz. Aşağıda gördüğünüz gibi katı sert beyaz bir tuz. Kullanımı da farklı doğal olarak. Katı ve sert olduğu için kullanmadan önce baş kısmını ıslatmak gerekiyor. Böyle olması bana kullanışsız geldi açıkçası ve ne kadar sürdüğümü tuzun etki edip edemediğini algılaması zor oldu.

Bendeki seyehat boyu o yüzden çevirmeli deo stick tarzı bir ürün değil. Kapak kısmını çıkarır çıkarmaz ürünün tamamı elimde oluyor. İyiki seyehat boyu var bende çünkü bunu bile bitirmem çok uzun sürecek gibi geliyor. Eksildiğini hiç fark etmedim henüz :)

Korumasına gelecek olursak bana gayet yeterli geldi. Ter kokusunu önlüyor ama terlemeyi önlemiyor. Ki zaten ben terin önlenmesine karşıyım vücuda zarar veriyor. Koku oluşmasını engellemesi yeterlidir. Bu yüzden bu ürün bana gayet yeterli geldi.

Ayrıca ürün ayağa da kullanılabiliyor ama ben hiç denemedim. Koltuk altıma kullandığım bir ürünü ayağıma süremem =) O yüzden ayak için ayrıca almak gerek ama ihtiyaç duymuyorum.

Kokusu ise yok bu da benim için farklı bir durum ben genelde pudra kokulu hafif roll onları daha çok seviyorum.

Roll on tarzı ürünlere alışkın olduğum için bunu kullanmak zor geliyor, alışamadım bir türlü. Bunu bitirebilirsem bittikten sonra aynı markanın yeni gelen roll onlarını deneyeceğim.

İçerik olarak temiz olması ve koruması almaya değer kılıyor bu ürünü ancak kullanımı biraz farklı gelebilir.

Fiyat olarak ise bendeki küçük boy olduğu için 5 TL gibi gayet uygun bir fiyata sahip ki gayet uzun sürede kullanılabilecek bir miktarı var.


Gelecek Yazı # Pastel - Spring On Allık 10 Numara

11 yorum:

kozmetikperisi dedi ki...

Bu urunu merak ediyordum bende cnm yazdigin iyi oldu:)

bakimliolmakasktir dedi ki...

uygun fiyatıyla denemeye değer ilginç bir ürün :)

Adsız dedi ki...

bende duymuştum merak ediyordum ama sanırım kullanmicam derken ayak işçin kullanıldığını da söylemen iyi oldu.Koltuk altı olarak değilde ayak için kullanabilirim.bunu duyduğuma baya sevindim.

bakimliolmakasktir dedi ki...

ayak için hiç denemedim dediğim gibi ama faydası olacaktır diye düşünüyorum :)

umranyanmaz dedi ki...

fena bir ürün değil, kokuyu kesinlikle önlüyor ama sanki bu ürünü kullandığımda daha çok ıslaklık hissediyorum :/

bakimliolmakasktir dedi ki...

hiç dikkat etmedim ama yarın bakacağım cidden öyle mi olacak acaba bende de :S

özi dedi ki...

tatlım merhaba,yazı ile alakasız bit yorum olacak ama alice'in bloguna yazdıgın yazıyı okudum.Sana iki adet sorum var :)
1. O cekmece şeklindeki kutuları nerde aldın?
2.si ise Urfa'dan aldıgım ayna demişin.Ben urfada yaşıorum,nerden aldın acaba,bi de ne zaman ve ne kadara :D

Çok oldum biliorum :( Ama sormak istedim.Çok çok öperim :))

bakimliolmakasktir dedi ki...

ne demek cnm seve seve cevaplarım :)
O çekmece şeklindeki kutuyu ben yıllar önce bizim tabirimizle ucuzcu dediğimiz böyle her tür şeyin satıldığı yerler oluyor ya öyle bir yerden almıştım. Şu sıralar pek görmedim satıldığını ama o tarz yerler varsa Urfa'da sorabilirsin :)

Aynayıda şöyle tarif edeyim Balıklıgölün solunda Hz. İBrahimin doğduğu mağara diye geçen camiinin adını hatılayamadım ama bir yer var avlusu geniş bir camii ordan bakırcılar diye geçiyormuş sanırım caminin yanından parkın içinden geçip direk çarşıya çıkılıyo. Parktan çıkınca iki üç dükkan sonra sağa giriyo çarşı sağa içeri doğru girince ikinci ya da üçüncü dükkan oyuncakçı var ondan önceki oluyor :) Umarım anlatabilmişimdir =)) 5 tl gibi bir fiyata aldım hem de plastik ama inanılmaz iş görüyor =)

özi dedi ki...

O cami Dergah camii :))dediğin yer ise dergah çarşısı tahminimce :)Bakırcılar daha dışardadır kuzum :* Bildim bildim şekerim,aklıma gelmemişti bak orası hiç :) Oy cok teşekkür ederim,yine gelirsen Urfaya mutlaka haber ver :)

Bengu dedi ki...

Bu roll-on'larda alüminyum yok yazıyor ama içinde alüminyum ailesinden başka bir zararlı madde varmış bilginiz olsun, şikayette bulunmuşlar bu kandırmaca hakkında

bakimliolmakasktir dedi ki...

@özi
evet canım şimdi hatırladım Dergah camii idi :) bu fincanlar şekerlikler filan satılıyordu hatta çakma kozmetikçiler filan vardı =))) orada görünce ben de çok şaşırdım ve direk aldım (: çok kısa sürdü zaten bu gezimiz tekrar kesin geleceğim çok sevdim Urfa'yı :))

@Bengü K
evet ben de bir blogda okumuştum sanırım aluminyum ailesinden başka bir ürün olduğunu ama çok incelemediğim için bir şey diyemiyorum :S zararsız ürün bulmak çok zor galiba