24 Şubat 2013 Pazar

The Balm - Balms Away Göz Makyaj Temizleyicisi


Merhaba Sevgili Okurlarım,
The Balm ürünlerinde malum birçok blogger gibi ben de standı eve taşımaya karar vermiş durumdayım :) Öyle olunca bu göz makyaj temizleyiciyi de gayet uygun fiyatla görünce tedirgin de olsam Balm sa iyidir deyip de almıştım. Ki yine yanıltmadı beni ve iyi ki dedim bir kez daha!



Fotoğraflar da gördüğünüz gibi bu temizleyici vazelin formunda. İlk alırken tedirgin olmamın en büyük sebebi gözlerimi temizlerken muhtemelen gözlerim buğulanır diye düşünmüştüm. Yanılmışım! Dikkatlice sürüp fazla kaçırmadığım sürece kesinlikle gözlerime bir sıkıntı vermiyor. İlk kullandığımda sadece bir süre gözlerim yaşarmıştı ama artık o da olmuyor muhtemelen acemiliğime denk geldiği için öyle olmuştur. 

Aşağıdaki parmağımda görmüş olduğunu kadarı bir gözün rimel eyeliner dahil tüm makyajını silmeye yetiyor. Tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki bugüne kadar bu kadar iyi rimel ve eyeliner temizleyen başka bir makyaj temizleyici daha görmedim! Hep rimelin az da olsa kirpiklerimde kalmasından muzdarip olup birçok temizleyiciyi bu yüzden sevmemiş olabilirim :) 

Peki nasıl kullanıyorum elime azıcık alıp gözlerimi ovuyorum hafifce nazik bir şekilde bastırmaya lüzum yok (: Sonra pamukla siliyorum. Silerken azıcık dikkat etmek lazım pamuk kuru kremde her yere denk gelmediyse pamuğun kenarı gözü acıtabiliyor. Silince pamukta tüm kir kalıyor ve sonuç muhteşem göz de hiçbir kalıntı yok! İnanın siyah eyeliner ve rimeli normal hiçbir temizleyici bu kadar iyi temizlemiyordur. Ben görmedim en azından =) Sadece biraz siyah eyeliner varsa özellikle göz çevresi karalara bulanabiliyor ilk temizleme kısmında sonraya bir şey kalmıyor tabi. 

Ha birde kremsi vazelin yapıda olduğu için göz çevresi hafif yağlanıyor. Ben şahsen diğer çift fazlı sıvı formda temizleyicilerin bıraktığı histen daha çok rahatsız oluyorum. Böyle en azından sadece krem sürmüşüm göz çevreme gibi hissediyorum. Kullanımdan sonra yüzünüzü yıkasanız bile gözlerinizi köpüklemezseniz geçmiyor bu his yani su geçirmiyor kremi. 

Bu kadar övdüm ama tek kötü yanı bu temizleyicinin içeriğinde maalesef Petrolatum,  Mineral Oil ve Paraffinium, Liqudium var :S Bu ürünlerle ilgili maalesef şöyle bir açıklama buldum. Ne kadar güvenilir bilmiyorum ama paylaşmakta fayda var!

"Mineral Oil : Cildin gözeneklerini tıkayan ve cilde plastik görüntüsü veren bir petrol türevidir. Akne ve diğer bozuklukları destekleyen toksitlerin cilt tarafından elimine edilmesini engeller. Cilt fonksiyonunun ve hücre gelişiminin hızını düşürür. Pek çok üründe kullanılır. (bebek yağları %100 mineral yağı) herhangi bir mineral yağ türevi, PAH (Polycyclic Aromatic Hydrcarbons) un neden olduğu kanserle karşı karşıya getirebilir. Üreticiler petrolatium kullanırlar çünkü inanılmayacak kadar ucuzdur(!).

Mineral oil
* Liquidum paraffinum
* Paraffin oil
* Paraffin wax
* Petrolatum"


Kullanmaya devam edeceğim sadece aldığım ürünleri kenara atmak gibi bir huyum yok bu sebepten tabi bir de çok beğenmiş olmamında etkisi var :( Bu maddeler olmasa sanırım ölene kadar bittikçe alacağım bir ürün olabilirdi! The Balm dan hiç beklemezdim... 

Sonuç olarak kullanımına bayıldığım ama içeriği yüzünden benim için kendini sıfıra indiren bir göz makyaj temizleyicisi oldu. 

Ha bir de unutmadan bilmiyorum hala almak ister misiniz ama fiyatı %30 indirimdeyken ben 10.50 TL ye almıştım.



Dipnot: Bu yazımla beni blogunda konuk eden Sevgili Pek Hanım Hanımcık arkadaşıma çoook teşekkür ediyorum :) Onun blogunu da incelemeyi unutmayın kızlar çok güzel yazıları var :))

8 yorum:

miyavkedicik dedi ki...

Bana o kadar kazım ki hala doğru dürüst rimelimi çıkartacak birşey bulamadım. En yakın zamanda ben de alacağım.. Cidden çok teşekkür ederim..:))
Çok selam ve sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

The balm ürünlerini B'nde severek kullanıyorum:)
Bloğuma beklerim çekilişim yarın başlayacak:)

Shewgy dedi ki...

ahh ya tam da aradığım tarz bir temizliyiciydi ama bu kadar maddeyi gördükten sonra bile bile lades yapamam! pooff!

audrey dedi ki...

ben o kadar zor kullandım ki bunu zor da olsa bitti nihayet.. ama memnun kalanı çokmuş okuduğum kadarıyla..

bakimliolmakasktir dedi ki...

@miyav kedicik
çok güzel temizliyor gerçekten ama işte içerik listesi çok fena :S

@trendlady
hemen geliyorum :))

@Shewgy
maalesef içerik listesi ayan beyan ortada bence de almayın...

@audrey
evet genelde memnuniyet yüksek ama bazen göz yapısından galiba memnun olmayanlarda var en azından bitirebilmişsiniz :)

monika dedi ki...

Evet bu mineral oil vs. gibi petrol yan ürünleri ne yazık ki konuyor kozmetiklere. ama içerik listesinde sonlarda geliyorsa, toplam üründeki yüzdesi az demektir, hani biraz daha rahat kullanılabilir gibi bu durumda ;) hatta sanırım ben de deneyeceğim kendisini :)

http://herteldenguzellikler.blogspot.com

bakimliolmakasktir dedi ki...

İcerik listesinin en basinda malesef o maddeler :(

Adsız dedi ki...

ben bu ürünü hiç bir yerde bulamadım uzun zamandır gelmediği söyleniyor