26 Şubat 2013 Salı

Home Sweet Home 02 Wool-d You Cuddle Me? Allık




Merhaba Sevgili Okurlarım,
Essence'in koleksiyonlarına herkes gibi ben de bayılıyorum. Özellikle allık hastası biri olarak ne yalan söyleyim son iki koleksiyondan da özellikle allıkları aldım sadece ve iyi ki de aldım! Gerçekten hiç pişman etmediler beni. Bu demektir ki bundan sonra gelecek koleksiyonlarda da özellikle ilk olarak allıkları alacağım. Martta yeni bir koleksiyon geleceği duyumunu aldım ve sabırsızlıkla beklemeye koyuldum. 




Home Sweet Home bizim deyimimizle "Evim evim güzel evim" gerçekten ev sıcaklığını yansıtan ve özellikle ince ayrıntı olarak (far ve allıklarda) düşünülmüş örgü deseniyle oluşturulmuş :) İnsana sıcacık kış günlerindeki  kestane pişen evini hatırlatmıyor mu :) Bu ince ayrıntıyı ben şahsen çok sevdim. Ama bir rujlarda bu olmamış neden kalıcı ruj mu kullanır insan evde (: Ama rujlarında gözüm kalmadı diyemem alamadım ama belki bulursam sonra alabilirim :)



Allığın genel özelliklerine gelecek olursam eğer, 02 numara Wool-d You Cuddle Me? allığımız iki renkten oluşuyor. Turuncu ve tatlı bir pembe. Dipnot olarak belirtmek istiyorum ki 01 numaradaki pembe ile aynı ton değiller o daha koyu bir pembe vişne çürüğüne yakın diyebilirim. Yukarıda yoğun swatchları da görüyorsunuz. Tam tonları aynen o şekilde :) Aşağıda ise pembeyi tek ve turuncu ve pembeyi karışmış halde görüyorsunuz. Karışınca ortaya çıkan renk tam olarak mercan rengi oluyor. Allığın turuncu kısımları matken pembe kısmında çok çok hafif ışıltılar var. Ki ben ışıltı çok seven biri olarak bunu da seviyorum :) 

Renklerin pigmentasyonlarını aşağıda gördüğünüz gibi gayet başarılı. Allık kesinlikle tozutmuyor. Yüzümde gayet aydınlık güzel bir görüntü oluşturuyor. Kalıcılığı ise bence çok çok çok başarılı. 


İçerik listesi ise aşağıda gördüğünüz gibi hiç iç açıcı değil Talc ve Mica başı çekiyor. Paraben yok yerine Mica var ne kadar sağlıklı bilemiyorum! Ama düşününce 9.5 TL lik yurt dışında da 2 3 euro luk bir allık için daha fazlası olamazdı belki. Tabi yine düşününce The Balm allıkları artık indirimde 15 TL ye kadar düşüyor ve içerik listeleri temiz. Renklerine ve yapısına vurulmasam The Balm daha mantıklı ama gönül durmuyor işte :) 


Hala bulabilir misiniz bilmiyorum ama ben en son gittiğim de Rossman da vardı. Bitmeden koleksiyon bence bir bakın derim ki zaten almayan yazmayan blog kalmamıştı. Ben de sonunda yazdım rahatladım. Bu benim ilk konuk yazar yazım tabii ki koyukirmizim ın konuğuyum :) Öncelikle konuk ettiği için ve sonrasında da bu allığın fotoğrafları ve swatchlarını benim için fotoğrafladığı için kendisine kocamannn teşekkür ediyorum :)  




8 yorum:

Makyaj Tutkusu dedi ki...

Süper bir rengi var gercekten :-) Ben bu koleksiyonu gördügümde almadim bu rengi, cünkü su an bitirmeye calistigim bir mercan alligim daha var ve hemen hemen ayni renk oldugu icin gerek duymadim almaya :-) Söyle seker pembesi bir allik cikarirlarsa ama mutlaka alirim :D
Güle güle kullan! <3

bakimliolmakasktir dedi ki...

Sağol tatlım rengi kalıcılığı görünüşü gerçekten harika ben de allık hastası olunca almadan duramadım :) essence koleksiyonlarında hep allıklara gidiyor elim :) şeker pembesi flormardan bi tane benim fena bir allık değil ama sıra gelmiyor ki :))

Adsız dedi ki...

renk güzel fiyat da iyi ama içeriği sorun cidden de.The Balm'ı içerik olarak önerir misin?hiç almadım allıklarından :)

OcecikleriminYeri dedi ki...

Allık kullanmayan ben bile Essence Home Sweet Home koleksiyonundaki bu dokulara bayılıp bi tane aldım dayanamayıp artık ne yapacaksam :)
Güle güle kullan :)

alice dedi ki...

bu allığın rengi pek sevimli, biraz geç kaldığımdan dolayı ben yetişemedim, kavuşamadık :(

Unknown dedi ki...

http://cansuandic.blogspot.com/2013/02/stonebabe-hediye-cekilis.html
çekilişime beklerim cnm =)

makyajlı kareler dedi ki...

bu allık alınacaklar listemde de var 8 martı bekliyorum:) rengi çok çok güzel duruyor. takibimdesin canım banada beklerim:)

bakimliolmakasktir dedi ki...

@tinimini
evet the balmı içerik olarak önerebilirim bunlara göre çok daha iyi durumda ama allıklar sadece =)

@Elif Nur
far olarak kullanırsın canım sen de =))

@alice
yakın zamanda son bir tane görmüştüm ben Forum Ankara Gratiste ama kalmamış olabilir canım :S

@makyajlı kareler
umarım bulabilirsin =) hemen geliyorum bloguna (: