21 Ekim 2012 Pazar

Ecotools Fırça Seti


Merhaba Sevgili Okurlarım,
Yaz başında ebaydan aldığım bu ecotools fırça setinden sizlere şu yazımda bahsetmiştim. Kendisi benim ilk fırça setim olurlar o yüzden karşılaştırma yapamam ama en azından ebaydan alınan bir fırça seti ne kalitede orijinal mi kullanışlı mı vs gibi konulara açıklık getirmiş olacağım. Açıkçası hiç fırça setim olmadığından ve artık ciddi anlamda makyaj olayına girdiğimden bir set almam lazımdı. Eh Türkiye'de bu setin fiyatı da malum ebayda gezerken düşündüm 4 te 1 fiyatına bu seti alsam kötü de çıksa pek bir şey kaybetmiş olmayacaktım. Hadi şansıma dedim ve siparişimi verdim. 20 günde filan elime ulaştı ve o zamandan beri kullanıyorum çokta memnunum.


Sette yukarı da gördüğünüz gibi bir adet allık fırçası var. Allık fırçası orijinal ona kefilim (: Ama diğer fırçalarda gördüğünüz gibi ürünün ismi yazmıyor. Daha önce bloglarda baktım ecotools setlerde tüm fırçalarda ecotools yazıyor ama benim setimde sadece allık fırçasında yazıyor. Ve ben allık fırçasından ciddi anlamda çok memnunum. Kılları yumuşacık, allığı çok güzel bir şekilde alıyor ve güzel bir uygulama sağlıyor. Kılları dökülmüyor, yıkadığımda siyah su fln da akmadı.

Kaş fırçası konusunda bir yorum yapamıyorum maalesef hiç kullanmadım ihtiyacım olmadığı için :)


Bu fırçalar ise sırasıyla karıştırma fırçası, far fırçası ve eyeliner fırçası. Ben bu üçlüden de acayip memnunum. Karıştırma fırçası işini tam anlamıyla yapıyor. Kılları biraz sert ama olması gereken o sanırım açıkçası tam bilmiyorum :) Ama bildiğim bir şey varsa farlarım da ton geçişini gayet başarılı bir şekilde yapıyor.

Far fırçasının biraz daha yumuşak kılları var. O da işinde usta (: farı güzelce uygulayabiliyorum. Far fırçası olarak daha önce Essence i kullanıyordum. Ondan bir kaç puan daha iyi not aldı benden bu fırça. Bu set geldiğinden beri Essence imin pabucu dama atıldı gibi oldu kaş farımı onunla sürüyorum genelde biraz daha küçük olduğu için. Bu fırçada benden tam not aldı.

Eyeliner fırçası yine tam not alan son fırçamız. Ben normalde eyeliner sürmekte çok beceriksizim ama bu fırça ile hem jel eyeliner ları hem de farlarımı eyeliner gibi sürmeyi becerebiliyorum. Kılları far fırçası ile aynı yumuşaklıkta ama bu bir sorun teşkil etmiyor.

Kısaca ben bu setimden çok memnunum. Şahsım adına eğer  makyöz olmak gibi bir hayaliniz yoksa henüz makyaj yapmaya yeni başladıysanız bu set gerçekten ideal inanın bana. Hem bir kere ebaydan alırsanız fiyatı ortalama 10 11 liraya filan geliyor. Geçtiğimiz günlerde bir çok blogda sırf meraktan bime gelen çakma bile denemeyecek kadar kötü olan o fırçaları aldıklarını gördüm, aynı paraya ebaydan bu seti getirtmek daha mantıklı geliyor bana. Bu yüzden son olarak ebaydan aldığım satıcının da ismini paylaşmak istiyorum "challenge0904" Almak isteyen olursa yardımcı olmaya çalışırım.

8 yorum:

Unknown dedi ki...

ben almak istiyorum ama ne kredi kartım var , ne paypal üyeliğim ne de ebay.. beceremiyorum bir türlü.

Adsız dedi ki...

Merhaba öncelikle güle güle kullan demek istedim =) ben de ecotoolsu almadan önce çok araştırmıştım. o yüzden karıştırma fırçası dediğinin concealer fırçası oldugunu eklemek istedim, ecotoolsun karıştırma fırçası daha farklı.
http://www.ecotools.com/bamboo-6-piece-brush-set

bir de resimde görülebileceği üzere fırçaların hepsinde ecotools yazıyor. gerçi bence fırça fırçadır yumuşak oldugu sürece sorun yok, ben de ecotoolsu pahalı buldugumdan claire's'ten setin benzerini almıştım =) ama artık gratis veya migrosta indirim olmasını bekliyorum (mesela su an migroslarda ecotoolsta %30 indirim var =)
iyi günler
Burcu

Artemis-Tanrica dedi ki...

Bebeğimmm.. Bende de sadece pudra/allık fırcasının ustunde isim yazıyor ama ben sahte oldugunu dusunmedım cunku kalıteleri harıka .) Sahte mı orjinal mı dıye dusunme .) Işine yarıyorsa sorun yok ;)

bakimliolmakasktir dedi ki...

@hilal sağlık
paypal ve ebaydan alışveriş kolay iş ama kredi kartı olmaması kötü olmuş :S

@burcu
teşekkür ederim bilgilendirdiğin için canım ben karıştırma fırçası olarak biliyordum ve öyle kullanıyordum :) aslında o şekilde de işe yarıyor ama tekrar başka bi karıştırma fırçası alsam daha iyi olacak sanırım :) orijinaline dokunmadım ama orijinal kadar iyi ve yumuşak fırçalar :)

@artemis
bebeğim bende alacaklara bilgilendirme olsun diye söyledim yoksa ben fırça setimden çooook memnunum :))) sayende aldım zaten (:

Artemis-Tanrica dedi ki...

Bende en yakın zamanda kart cıkartırıcam :D Bu sefer bırlıkte alırız :D Bende tam bılmıyorum artık bırlıkte bır sekılde hallederız :D

bakimliolmakasktir dedi ki...

sabırsızlıkla bekliyorum kuzum ebaydan ilk nail art la ilgili bir şeyler almayı planlıyorum :)

Adsız dedi ki...

bana lazım boyle bırseY aslında ya söyle birAzcık 2o falancık olsa alıCam ama işte bakalIM ozellıkle göz farı uygulaması için lazım du bakalım elbet cıkar uygun fıyata karısımıZa....

Adsız dedi ki...

merhaba, ben bir kaç önce bu seti kipada görmüştm 20 tl civarındaydı.emin olamadım almadım o yüzden yoksa ben de artık bir fırça seti edinmek istiyorum. sahte olup olmadıgını nasıl anlarız ki kipa yapar mı böyle bir şeyi?migros kipa gibi yerlerden alıp begenmedgnz sahte oldugunu düşündügünüz seyler oldu mu mesela?