21 Mayıs 2013 Salı

Essence Oz Koleksiyonu Allık 01 Beware The Wicked Witch


Merhaba Sevgili Okuyucu,
Biliyorum bu koleksiyon satışa sunulalı çok oldu  birçok blogger o zaman aldı ve yazdı. Ancak ben bir ürünü yeterince kullanmadan yazamıyorum. Bu yüzden çok geciktim daha da gecikmemek adına en son anneler günü indiriminde hala satışta gördüğüm için son fırsat belki almak isteyen olur diye yazayım dedim. Sanırım Oz koleksiyonu diğer koleksiyonlar kadar ilgi görmedi hala raflarda yerini koruduğuna göre :) Ben de bu koleksiyondan sadece allık ve pudra almıştım çok yakın zamanda pudrayı da yazacağım.


Koleksiyonun tek allığı var ama yine de tam adını yazayım ben 01 Beware the wicked witch! Filmi izlemedim ama filmden esinlenilerek verilmiş bir isim olduğunu biliyorum.

Gelelim allığın özelliklerine, öncelikle bu allık resimlerde gördüğünüz gibi tam krem formda kesinlikle ne tam sıvı ne tam katı. Fotoğraflardaki duruşu çok hoşuma gitti ikisini de koyayım dedim =) Çok az bir miktar bir yanağın tamamına yetiyor. Aşağıdaki fotoğraftaki miktar tam bir yanağa göre. Bu kadar az kullanarak bu allığı bitirmek imkansızla eş değer gibi çünkü allık tam olarak 14 ml. Kullanım süresi 12 ay ama muhtemelen ben bu süreyi geçiririm. 

Essence ürünlerinin bazılarında içerik listesi yazarken bazılarında yazmıyor dikkatimi çekti. Çünkü bu allıkta içerik listesine dair hiçbir ibare yok. Ama tahmin ediyorum ki paraben yoksa da talc veya mica vardır. Essence ürünlerinin çeşitli üretim yerleri var bendekiler genellikle made in Poland :) Bu da aynı şekilde Polonya'da üretilmiş. Keşke made in Turkey de yazabilse...




Allığın bileğimde duruşu aşağıdaki gibi. Gölgede içerisindeki ışıltılar belli olmazken güneşte hafif altın ışıltılar kendini belli ediyor. Bu ışıltılar sanmayın ki sizi disko topuna çeviriyor tam tersi sağlıklı canlı bir görüntü oluşturuyor. Bileğimde biraz fazla ışıldamış ama yüzünüzde öyle durmuyor. 



Allığın en büyük sıkıntısı bence anında sabitleniyor olması. Eğer ayarı kaçırırsanız allığı hafifletmek zor oluyor ve işte o zaman disko topuna dönebiliyorsunuz. Çok az miktarda hızlı bir şekilde uygulama yapmak şart. Ben ellerimle uygulama yapıyorum. Tercih meselesi bu kısım tamamen. 

Çok gerekli bir allık mı bilemiyorum ben koleksiyon ürünlerine karşı biraz hassasım galiba ondan aldım. Ama yine de hoş bir rengi olduğunu düşünüyorum. Mercanla turuncu arasında. Ki genellikle bu renkler insanın yüzüne daha hoş daha canlı bir hava katıyor. 

Kullanımı zor olduğu için açıkçası pek elim gitmiyor. Ama ben üşenmem elimde hızlıdır anında sürerim fıstık gibi olurum diyorsanız :) Bence bir şans verebilirsiniz. Tabi hala bulabilirseniz.. Fiyatı da yanılmıyorsam 10 TL idi. 



Gelecek Yazı : Neutrogena Tek Adımda Makyaj ve Yüz Temizleyicisi 

2 yorum:

Esin D. dedi ki...

Merak ettiğim, bir türlü bulamadığımdan alamadığım bir allıktı ki çok hoşmuş keşke bulabilseymişim. Sonunda hakkında detaylı bir inceleme bulabildim, çok teşekkür ederim. :)

bakimliolmakasktir dedi ki...

@like a cat
ben teşekkür ederim like a cat en son gratise gittiğimde pudra vardı ama allığı göremedim ben de ama görürsem alıp yollamak isterim sana :)