9 Mayıs 2013 Perşembe

Essence Jel Eyeliner 01 Midnight in Paris ve I love Extreme Maskara


Merhaba Sevgili Okurlarım,
Essence de ½50 indirimin olduğu şu günlerde ben de iki ürününe blogumda yer vereyim dedim. Galiba artık Essence'in bu jel eyelinerı satılmıyor ama en azından maskarası hakkında da bir fikir sahibi olmuş olursunuz :) Öncelikle jel eyelinerından bahsetmek istiyorum yine de hiç olmazsa jel eyelinerın nasıl pratik bir ürün olduğunu görmüş oluruz.

Essence in bu jel eyelinerı bildiğim kadarıyla bir çok blogger tarafından yazıldı ve uygun fiyatıyla çok sevildi. Benim fikirlerime geçecek olursam ben ilk kez jel eyeliner kullanıyorum. Bu yüzden likit eyelinera göre tabii sürümü daha kolay geldi ama daha zahmetli. Neden derseniz benim gözlemediğim kadarıyla likit eyelinerı bir en fazla iki seferde sürüp bitirmek gerektiği için hızlı bir şekilde sürülüp bitiriliyor =) Ama jel eyeliner fırça ile birkaç kere de ancak parça parça sürülebiliyor. Kolaylık açısından evet sürmek kolay ama zaman alıcı bence ya da benim elim alışkın olmadığından tam bilemiyorum. Fırça olarakta gördüğünüz gibi Essence Eyeliner fırçasını kullanıyorum gayette memnunum hem ucuz hem de işini yapıyor. 

Bir diğer özelliği ise bu eyeliner bir hayli mat aşağıdaki fotoğraflarda göreceksiniz zaten bol bol :) Hiçbir parlama yok yapısında. Sanki siyah kalemi gözümüzün üstüne çekmişisiz gibi düşünebilirsiniz. Bu matlığı herkes sevmeyebilir. Mesela ben fark ettim ki likit eyelinerı daha parlak olduğu için daha hoş buluyorum ama sürmesi zor bir kerede süremedim mi gitmiş demektir :) 

Bu eyelinerı sürerken hata yapmanız zor ama yaptıysanız filan kulak çöpüne makyaj temizleyici sürüp düzeltmeniz çok kolay oluyor. Mesela aşağıdaki fotoğraflarda ben düzeltmeler yapmıştım.

Jel eyelinerı istediğimiz kalınlık ve incelikte sürebilmemiz de ayrıca bir avantaj. 

Bunların dışında özetlemem gerekirse mat bitişli anında sabitlenen kolay sürümüyle kuruyana kadar benimle beraber olacak olan bir eyelinerım var artık. Fiyatı zaten denemeye değer kılmıştı kendisini malum en son bitmeden evvel 3.5 TL ye düşmüştü. İyiki de almışım!  



Essence'in I love Extreme Maskarasını bir hayli zamandır kullanıyorum ben. One by One Rimelim bitince yedekte bu vardı buna geçiş yapmıştım. İlk kullanmaya başladığım zamanlar çok sıvıydı rimel ve fırçası da tombul olduğu için sürekli gözümün üstüne bulaştırıyordum. Şükür bir aydan sonra filan kendisini toparlayabildi. 

Rimelin benim için iyi ve kötü yanlarından bahsedeyim hemen. İlk olarak dediğim gibi fırçası çok tombul olduğu için bulaştırma riski artıyor ve kirpiklerin iç kısımlarına sürmek çok zorlaşıyor. Aşağıdaki fotoğraflarda da fark edeceksiniz zaten muhtemelen pek süremediğimi :) Rimelin bunların dışında benim için olumsuzluk teşkil eden bir durumu yok.

Rimelin en güzel yanı ise kirpiklerimi harika derecede uzatıyor :) Benim kirpiklerim normalde kısadır ve seyrektir. O yüzden hep uzatan ve dolgunlaştıran rimelleri daha çok severim. Bu rimelin uzatmasına bayıldım ama dolgunlaştırması yeterli gelmedi çünkü one by one rimelim daha çok dolgunlaştırıyordu. 

Kısaca sadece uzatsın kirpiklerimi birazda dolgunluk versin diyorsanız bu rimel bence size göre (: Ben yine de çok sevdim bu rimeli bitince tekrar almam muhtemelen ama başka rimeller denemek için yoksa tekrar alabilirdim :) Hatta bu rimelin Almaya'da şuan bir de pembesi satılıyor belki ileride gelirse ondan da alabilirim :) 

Son olarak fiyatı 10 TL civardında idi.




Sözü daha fazla uzatmadan fotoğraflara bırakıyorum. Farkındayım çok fotoğraf koydum ama kiminde rimel güzel dedim kiminde eyeliner güzel dedim öyle deyince bir sürü fotoğraf oldu =)) Rimelin daha önce yazdığım Avon Far yazımda da performansını görebilirsiniz. Üzerlerine tıklayıp kocaman hallerine bakabilirsiniz. Çok harika fotoğraflar olmadı ama fikir vermek açısından yeterli olur heralde (:  











Dipnot : Ben karar verdim siyah eyeliner bana yakışmıyor =) Benim hep renkli özellikle de hafif renkli eyelinerlar sürmem gerek (: yaza doğru toparlayıp renkli eyelinerlardan oluşan bir post yapacağım o zaman hak vereceksiniz :) 


Gelecek Yazı : Gratis Alışverişi ve Giftbox

4 yorum:

PINKY FASHION dedi ki...

Ayrıntılı ve güzel bir post olmuş. ben 2 ürünüde daha önce hiç kullanmadım

Belleeamie dedi ki...

Wow, cok guzel olmus :)

bakimliolmakasktir dedi ki...

@pinky fashion
teşekkür ederim =) iki ürünüde tavsiye ederim bulabilirseniz.

@belle amie
teşekkür ederim canım (:

Unknown dedi ki...

siyah eyeliner size yakışmış :)