30 Ekim 2012 Salı

Yves Rocher Kelebek Günü

Kelebek_all_header


Yarına özel %40 indirim fırsatını kaçırmayın kızlar :)


Ürünlere bakmak için bir tık

hediye var :)



katılmayan çok şey kaçırır

http://www.makyajblogum.com/2012/10/hediye-cekilisi.html

The Balm Hot Mama Allık


Merhaba Sevgili Okurlarım,
Bir sürü önce yazmış olduğum alışveriş postumda üç adet The Balm ürünü vardı görmüşsünüzdür. Aslında öncelikle Cabana Boy allığı yazacaktım istek vardı ama bunu daha çok kullandığım için bunu yazmak istedim. Bir ürünü tam manasıyla kullanıp yorum yapacak hale gelmeden yazmak içime sinmiyor kesinlikle.

 
 

Daha önce The Balm allıklarından kullanmamış biri olarak bu kadar geç kalmış olmama bir hayli hayıflandım ve artık elim sürekli bu ürünlere gidiyor :)

Aslında bu allığı yazmayan blogger kalmadı sanırım hatta bence bu allığı almayan blogger ları dövüyorlar diye düşünüyorum ki gittim ben de aldım :)))) Herkes yazsa da ben de yazmak istiyorum ki almayan kaldıysa gitsin alsın ya da her geçen gün yeni blogger lar ortaya çıkıyor. Ben mesela ilk blog yazarken The Balm diye bir markanın varlığından bile haberdar değildim. Muhakkak haberdar olmayan ya da bir de benden dinlemek isteyenler vardır heralde :)


Hot mamayı ben aslında şeftali tonlarında bir allık almak isterken Gratiste Flormar allıklara bakarken The Balmda da indirim var bakın 3 al 2 öde bence ona da bakın demesi ile gaza gelerek aldım (İçimden The Balmı bilmez miyim been aah ahh diyerek standa gittim) :) Almayı çok istiyordum ama o gün için imkanım yoktu ama işte yine kendimi tutamadım ve aldım pişman mıyım hayııırrr :) Yine olsa yine alırdım :)

Peki neden pişman değilim hemen anlatayım. Ben doğal makyaj yapmayı çok seviyorum ki şu sıralar işsiz güçsüz sadece ders çalışması gereken biri olarak evden nerdeyse hiç çıkmıyorum evden çıksam da bakkala markete alışverişe gidiyorum :D ehh öyle yerlere giderken de abartı makyaj benim neyime :)

Doğal makyaj yapıpta ciddi anlamda bu kadar doğal duracak bir allık daha görmedim ben şahsım adına. Her tene gideceğini düşünmekle beraber özellikle beyaz ve buğday tenlilere daha çok yakışacağını düşünüyorum.

Bu allığın kalıcılığı konusunda birçok blogger sorun yaşamıyor biliyorum ama nedense ben de sıkıntı oldu sürdüğümden birkaç saat sonra baya hafifleyip belli belirsiz kalıyor allık :S Tazeleme ihtiyacı duyuyorum muhakkak.

Pigmenti gayet iyi ama kesinlikle ne kadar sürerseniz sürün abartı durmuyor yüzde nasıl oluyor bu bilmiyorum :) emin olun gayet bol sürüyorum. Fırçaya bol bol alıp dudaklarımı balık yapıp :D -inanılmaz işe yarıyor bu yöntem- allığı tam yerine en güzel duracağı şekilde sürebiliyorum :) Tozutma da yapmıyor bu arada.

Renk olarak şeftaliden bir kaç ton daha açık bence ten rengi ile şeftali arasında diyebilirim. Fotoğraflarda 2. de orijinaline daha yakın çıkmış. 3. fotoğrafı da içerisindeki minicik simleri görmeniz için çektim. Yüz de kesinlikle sim varmış gibi durmuyor ama doğallıkta sınır tanımıyor dediğim gibi :)

Allığın kabının tasarımına kesinlikle laf edecek kimse yoktur :) herkes gibi ben de bayılıyorum The Balm'ın tasarımlarına. Aynası olması ise büyük avantaj zaten küçük bir kabı olduğu için çantada taşıması kolay at çantaya çık aynaya bak istediğin zaman tazele :) Böyle olması çok iyi olmuş çünkü dediğim gibi ben kalıcılık sorunu yaşadım.

Son olarakta bu güzel allık yanlış hatırlamıyorsam 7.8 gramdı. Geniş ve düz durduğu için az gibi görünebilir ama gayet bol aslında. Fiyatı ise 33 TL. Her sene mutlaka en az iki kez %50 indirime giriyor bildiğim kadarıyla yine 2 3 kez de 3 al 2 öde kampanyası oluyor :) İndirimleri takip ederseniz ya da denk gelirseniz The Balm'dan alacağınız ilk allık Hot Mama olmalı :)

Ha unutmadan önem verenler için The Balm ürünlerinde Talk ve Paraben bulunmuyor.



Dipnot: 2. fotoda elimin birinde oje var diğerinde yok rezillik farkındayım ama çekerken fark etmemiştim :) Son fotoda da biraz ifşa oldum sanki :p :)))

Dipnot2: Hediyeleşme etkinliğimiz için son 5 gün :) katılmak için tık tık

28 Ekim 2012 Pazar

Catherine Arley dynamic 7


Merhaba Sevgili Okurlarım,
Geçtiğimiz günlerde rujlaşma etkinliğinden gelen hediyelerimiz burada paylaşmıştım :) O etkinlikten gelen bu ojeye ne kadar bayıldığımdan o postta da bahsetmiştim. O gün denedim hemen tırnaklarım kısa da olsa dayanamadım ve fotoğrafladım bu güzel rengi görmeniz için :) Bu ojeyle fark ettim ki pembe aşkım depreşmiş ve oje de her ne kadar kırmızıya aşıksam da pembeyi de bir o kadar seviyorum :) Şunun şekerliğine bir bakar mısınız ama! Fazla söze gerek görmüyorum ben Catherine Arley ojelerini henüz Ankara'da hiç görmedim :) Ama siz gördüyseniz hiçbir rengi olmasa da bunu alın. Catherine Arley özellikle bu şişesiyle de benim gönlümü fethetti. Sürümü kuruma hızı vs de gayet güzel bir flormar pastel vs ojelerle yarışır bence. Şeker pembesi gayet canlı bir oje işte :)))
(Fotoğraflarda renk tam yansımamış galiba ama ancak bu kadar oluyo bu makinamla :( )



Dipnot: Hediyeleşme etkinliğimize hala katılmadıysanız bir tık yeter :)

Çekiliş var :)


http://ojesandigi.blogspot.com/2012/10/gel-vatandas-cekilise-gel.html

son gün 1 aralık :)

27 Ekim 2012 Cumartesi

Watson's Brightening Body Scrub (Watson's Çilekli Vücut Peelingi)


Merhaba Sevgili Okurlarım,
Aslında çok uzun zaman önce yazmam gerek bir ürünü fotoğraflarını çekmekte geciktiğim için bir türlü yazamadım. Ki yine ben çekmedim fotoğrafları canım arkadaşım koyukırmızı çekti :) Benim ilk kutum bitmek üzere olduğu için ikincisini aldırdım kendisine zaten kullandığım için de o fotoğrafladı ben de yorumlayayım hemen :)


Ben aslında daha önce vücut için hiç peeling kullanmamıştım şuan kullanmadığım o günlere yanıyorum açık ve net! Daha önce başka peeling kullanmadığım için karşılaştırma yapamıyorum o yüzden yorumlarım pek objektif olmayabilir. Lakin benim hissettiklerime gelirsek ramazandan beri kullandığım bu peelinge ilk kullandığım günden beri bayılıyorum. Öyle ki ilk kullandığım gün kapağını açtığımda müthiş bir çilekli sakız kokusu beni benden aldı. Doğal çilek kokusu demiyorum ama yapay sentetik bir kokuda değil tam çilek kokusundan öte çilekli big bubble kokusu var bu peelingde ve ben bu kokuya aşığım! Lifle ya da keseyle uygulamayı tercih etmedim ben ellerimle uyguladım tüm vücuduma. Parça parça alıp bölge bölge ellerimle masaj yaptım.



Ürünün içerisinde gördüğünüz gibi minik tanecikler var o yüzden acıtmıyor kesinlikle uygulama esnasında. Uygulamadan sonra inanılmaz yumuşak bir cilt bırakıyor geriye ve ben o hisse bayılıyorum. Duştan çıkınca nemlendirici sürmeme gerek kalmıyor desem yeridir ha ben alışkanlık yine de sürüyorum çünkü cildim cidden çok kuru. Normal ciltler nemlendiriciye ihtiyaç duymayacaktır. Nemlendirme süresi de en az 2 gün çünkü 2 gün geçtiğinde duşta hala teninizdeki yumuşaklığı fark edersiniz deneyin görün :)


Son olarak ürünün tek olumsuz yanı kutusu alırken su sıçrayabiliyor içine ha bu bana çok sorun yaşatmadı ama tüpte olsa daha iyi olabilirdi ürünü ayarlamak açısından da bu durumda boşa giden üründe çok oluyor.  (çok uzun ve karışık bir cümle oldu farkındayım :) )  Biraz cıvık (sıvı) bir peeling olduğu için de bu şekilde üretilmiş olabilir. Çünkü bir yüz peelingine göre baya baya sıvı bir ürün.

İçerik listesi de aşağıdaki gibi içerisinde paraben vs ürünler var ama bu benim için sorun değil siz de öyle düşünüyorsanız mutlaka ama mutlaka denemelisiniz uygun fiyata güzel bir ürüne sahip olmuş olursunuz. Ürünün fiyatı da 7.99 TL 250 gram. Haftada bir kullanımla ortalama 2.5 3 ay gidebilecek bir ürün. Böyle düşününce baya baya baya uyguna geliyor fiyat :)

Dipnot: Parabeni önemsememin birinci sebebi yıllardır hepimiz bol bol parabenli ürünleri kullanırken birgün biri çıktı paraben kötü dedi hooop herkes inandı yeni ürünler çıktı falan filan önceden kullananlara bir şey olduğunu görmedim ben ayrıca madem paraben zararlı da paraben yerine kullanılan ürün ne biliyor muyuz bence bu işlere akıl ermez :) fazla kurcalamamak lazım ya da tam manasıyla kurcalayıp az ama öz ürün kullanmak lazım. Buna da şuan benim maddi manevi hiçbir imkanım el vermez..


Alttaki fotoğrafı son anda gördüm :S Hemen bununda yorumunu yazayım :) Gerçekten aydınlık veriyor cilde, nazikçe arındırıyor, daha pürüzsüz ve yumuşak bir cilt sağlıyor. Kokusunun kalıcılığı konusunda maalesef yanılıyorlar ama ben bunu kullandıktan sonra bir de duş jeli kullanıyorum köpürmeyince rahat edemiyorum :) o yüzden de kokusu kalmıyor olabilir :)

Çok uzun bir ayzı oldu farkındayım okuyabildiyseniz denemeye karar verdiğinizi düşünüyorum :)


Dipnot2: Farkındayım bayram geçti ama olsun yarında var :) Son anda da olsa hayırlı bayramlar herkese büyüklerimin ellerinden küçüklerimin yanaklarından öpüyorum :)))

24 Ekim 2012 Çarşamba

Top 5

Merhaba Sevgili Okurlarım,
Geçtiğimiz günlerde blogları gezerken fark ettim ki almak istediğim ürünler birikmiş. Bloglarda okuyorum sonra aa şunuda alayım güzelmiş dediklerimi unutuyorum fln derken sevdiğim güvendiğim blogları gezip bayaca uzun bir alışveriş listesi hazırladım. Öyle ki şuan almama imkan olmayan ama almak istediğim ne varsa yazdım. Sonra düşündüm yazıyorum iyi hoş ama bi yerlerden almaya başlamak lazım :) Onlarca üründen ihtiyacım olan ve indirim durumunda olan ilk 5 i belirledim. Bundan sonra almak istediğim ürünleri ihtiyacım doğrultusunda belirleyip ona göre para biriktirip sırasıyla hepsini alacağım. Böylece hem ihtiyacım olan ürünleri almış olacağım hem de bütçemi ayarlamış olacağım. Aslında bunu yapmamın en büyük sebebi hem işsiz hem de öğrenci olmayan bir birey olmam :) Böyle olunca maddi imkanlar kısıtlı oluyor maalesef mutlaka halimden anlayanlar vardır.
 
Özellikle wish list demedim onlar bana biraz daha pahalı olup aa keşke benim olsa olan ürünler gibi geliyor. Top 5 se öncelikli 5 ürünüm manasında olsun istedim :) Ha bu 5 ürün içinde illaki ihtiyaçlarım öncelikli ama ihtiyaç dışı almak istediğim indirimde olan vs ürünlerde var :) Çok konuştum artık ürünlere geçeyim :)
 
 
 
1.  L'OCCİTANE Narin Şakayık Çiçeği Dudak Balmı - Pembe
 
 
 

Fiyatı normalde 32 TL lakin şuan %50 indirim ile 16 TL ye geliyor. Bunu almamda hem indirimi öncelikle beni cezbetti hem de metal kutuda olması :) Ben evden çıkamadığım için sağolsun koyukırmızım bugün benim için aldı kendisini :) Kampanya devam ediyor haberiniz olsun.
 
 
2. Watsons Brightening Body Scrub
 
 
Tamamen ihtiyaçlar doğrultusunda alınan bir ürün. Zaten kullanıyorum şuan çok memnunum yazısını da yazacağım evdeki bitmek üzere idi :) Fiyatını tam bilmiyorum ama 7 8 lira filan sanırım. Bunu da koyukırmızım aldı bugün bana :)
 
3. Loreal True Match Concealer 04
 
 
Şuan maybelline concealer kullanıyorum ve kokusu değişmeye başladı artık yenisi alınmalı yenisi konusunda da kararım Lorealden yana oldu. Fiyatı 27 TL olması lazım kallavi bir indirim olur inş yakın zamanda :)
 
4. Rimmel London Glam Eyes Smokey Purple 003
 
Rimmel London Glam eyes
 
Bu 4 lü far setini ise bir kaç blogda okudum ve renklere bittiğim için ilk listemin baş rol oyuncularından oldu :) Fiyatı 20 TL.
 
5. Flormar Makyaj Bazı
 
 
Acil bir şekilde makyaj bazına ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Daha önce hiç kullanmadım bunun için uygun fiyatlı bir ürün arıyordum flormar çıktı karşıma :) Fiyatı 25 TL kendi sitesinde.
 
Edit: Flormardan vazgeçtim (: bu posttan sonra birkaç blogda L'Oreal in makyaj bazını gördüm ve memnun olduklarını okudum fiyatı da aynı sanırım böyle olunca karar değiştirdim :) fırsatım olursa aşağıdaki bazı alacağım (:
 
Evet kızlar ürünleri kullananlardan yorumlarını bekliyorum alayım mı almayım mı yerine taviye edebileceğiniz ürünler var mı? İlk iki ürünü aldım sadece imkanım oldukça param biriktikçe diğer 3 ürünü de alacağım. Sizinde almak istedikleriniz var mı içinde :) Nasıl buldunuz Top 5 imi (:
 
Dipnot: Fotoğraflar google görsellerden alıntıdır. Aa bu benim fotoğrafım diyebilirsiniz öyle bir şey derseniz şimdiden özür diliyorum :)

23 Ekim 2012 Salı

Çekiliş Haberi

 
 
TBS görünce dayanamadım :)
29 kasım son gün

Diyet Günlüğüm

 
 
Merhaba Sevgili Okurlarım,
Aslında bu hafta diyet günlüğü postu yazmayacaktım. Çünkü bu hafta 100 gram bile veremedim :S Sebebini itiraf etmem gerek galiba itiraflarla dolu bir yazı olacak :) Evet aslında bloga yazı yazarsam irademe daha çok sahip olurum diye düşündüm ama olmadı daha beter oldum tutamadım kendimi. Neler yemedim ki mesela bir gün 5 saatten fazla yaprak sardık akşamına lahana sarması yedim tabi ertesi günde yedim bitmemişti çünkü. Çikoolatada yedim az az ama yedim işte kinder yumurtanın yarısını yedim mesela :D kinder yumurta kadar mükemmel bir sütlü çikolata daha yemedim :) Şirinler ekibi içinde yiğenime paket paket alınca azıcık ucundan yedim hep :) çiğköfte yedim sonra yemezsem ölürüm :S ciddiyim dayanamıyorum çiğköfte alınınca eve durduramıyorum öğün olarak yiyebilirim ki yedim de :)
 
Benim problemim şöyle ki kahvaltıda azıcık yesemde doyuyorum öğlende aynı şekilde ara öğünler fln akşam yemeğe kadar gayet iyi giderken akşam yemeğinde hep bir şeyler oldu ya doymadım ya da doydum sandım ama çok geçmeden acıktım meyve yedim cık olmadı süt içtim fln derken akşamlarım felaket geçti hep ne bulduysam yedim oldu. Çay içildi akşamları yanında tatlılar fln yendi bayram için denemelik tatlılardı yok kabak tatlısına bayılırım pazardan aldım yapıldı derkeeen gelde sen kilo ver!
 
Hayır aslında ben bunların hepsini yerkende kilo veriyordum çünkü hareket ediyordum galiba aslında bu haftada evden çıktım ara ara ama yetmedi demek ki :S kilo vermesem de almamamın tek sebebi ciddi anlamda çok su içtim 2 litreyi geçtim hep sonra sabahları 50 defa zıpladım ve su içtim arkasından aç karnına.
 
Bayram geldi çattı bu haftada ümidim yok kendimden bayram sonrasına kaldı benim gidecek kilolar :( aslında acelemde yok 6 ayım var ve toplamda 15 kilom var verecek. Bence arada dursada kilo vermem haftada 800 gram yetecek bana. Umarım bayram sonrası şu yürüyüş ve spor işimi düzene sokabilirim. Ha tabi bide evde ne yemek varsa onu ye mantığından da kurtulabilirim :(
 
Dipnot: Hala hediyeleşme etkinliğimize katılmadıysanız lütfen tıklayın.
Dipnot2: Sıkılaşmak sarkmamak için de güzel egzersizlerimiz var onlar içinde

bir tık :)

Dipnot3: Bugün bacağımda felaket bir çiban çıkmıştı geçen gazetede demlik poşet çayı demledikten sonra sarınca patlamasını sağladığını okumuştum denedim ve işe yaradı. Çayı aldıktan sonra hafif sıktım ve içi boşaldı baya bi. Aklıma gelmişken tavsiye etmek istedim.

21 Ekim 2012 Pazar

Ecotools Fırça Seti


Merhaba Sevgili Okurlarım,
Yaz başında ebaydan aldığım bu ecotools fırça setinden sizlere şu yazımda bahsetmiştim. Kendisi benim ilk fırça setim olurlar o yüzden karşılaştırma yapamam ama en azından ebaydan alınan bir fırça seti ne kalitede orijinal mi kullanışlı mı vs gibi konulara açıklık getirmiş olacağım. Açıkçası hiç fırça setim olmadığından ve artık ciddi anlamda makyaj olayına girdiğimden bir set almam lazımdı. Eh Türkiye'de bu setin fiyatı da malum ebayda gezerken düşündüm 4 te 1 fiyatına bu seti alsam kötü de çıksa pek bir şey kaybetmiş olmayacaktım. Hadi şansıma dedim ve siparişimi verdim. 20 günde filan elime ulaştı ve o zamandan beri kullanıyorum çokta memnunum.


Sette yukarı da gördüğünüz gibi bir adet allık fırçası var. Allık fırçası orijinal ona kefilim (: Ama diğer fırçalarda gördüğünüz gibi ürünün ismi yazmıyor. Daha önce bloglarda baktım ecotools setlerde tüm fırçalarda ecotools yazıyor ama benim setimde sadece allık fırçasında yazıyor. Ve ben allık fırçasından ciddi anlamda çok memnunum. Kılları yumuşacık, allığı çok güzel bir şekilde alıyor ve güzel bir uygulama sağlıyor. Kılları dökülmüyor, yıkadığımda siyah su fln da akmadı.

Kaş fırçası konusunda bir yorum yapamıyorum maalesef hiç kullanmadım ihtiyacım olmadığı için :)


Bu fırçalar ise sırasıyla karıştırma fırçası, far fırçası ve eyeliner fırçası. Ben bu üçlüden de acayip memnunum. Karıştırma fırçası işini tam anlamıyla yapıyor. Kılları biraz sert ama olması gereken o sanırım açıkçası tam bilmiyorum :) Ama bildiğim bir şey varsa farlarım da ton geçişini gayet başarılı bir şekilde yapıyor.

Far fırçasının biraz daha yumuşak kılları var. O da işinde usta (: farı güzelce uygulayabiliyorum. Far fırçası olarak daha önce Essence i kullanıyordum. Ondan bir kaç puan daha iyi not aldı benden bu fırça. Bu set geldiğinden beri Essence imin pabucu dama atıldı gibi oldu kaş farımı onunla sürüyorum genelde biraz daha küçük olduğu için. Bu fırçada benden tam not aldı.

Eyeliner fırçası yine tam not alan son fırçamız. Ben normalde eyeliner sürmekte çok beceriksizim ama bu fırça ile hem jel eyeliner ları hem de farlarımı eyeliner gibi sürmeyi becerebiliyorum. Kılları far fırçası ile aynı yumuşaklıkta ama bu bir sorun teşkil etmiyor.

Kısaca ben bu setimden çok memnunum. Şahsım adına eğer  makyöz olmak gibi bir hayaliniz yoksa henüz makyaj yapmaya yeni başladıysanız bu set gerçekten ideal inanın bana. Hem bir kere ebaydan alırsanız fiyatı ortalama 10 11 liraya filan geliyor. Geçtiğimiz günlerde bir çok blogda sırf meraktan bime gelen çakma bile denemeyecek kadar kötü olan o fırçaları aldıklarını gördüm, aynı paraya ebaydan bu seti getirtmek daha mantıklı geliyor bana. Bu yüzden son olarak ebaydan aldığım satıcının da ismini paylaşmak istiyorum "challenge0904" Almak isteyen olursa yardımcı olmaya çalışırım.

18 Ekim 2012 Perşembe

Golden Rose Perfect Shine Lipstick 221


Merhaba Sevgili Okurlarım,
Geçtiğimiz günlerde bir hediyeleşme etkinliğinden daha gelen hediyelerimi size göstermiştim :) O gün özellikle rujun rengini göstermemiştim daha sonra postunu hazırlayacağımı düşünerek. Kendisini görüp dudaklarıma sürdüğüm an bayıldım tek kelimeyle. Fotoğrafta pek belli olmamış ama baya şeker bir pembesi var önce korktum acaba nasıl durur diye ama sürünce o kadar yakıştırdım ki kendime anlatamam :) Ben beyaz tenli olduğum için koyu renk rujlar güzel duruyor. Dediğim gibi rujun rengi net değil malum fotoğraf makinalarında bazen böyle şeyler olabiliyor :S Eğer yolunuz Golden Rose satan bir yere düşerse muhakkak bir bakın derim. Baktığınızda o şeker pembeden korkmayın dudakta öyle durmuyor :)

Ayrıca bu ruj A ve E vitaminleri içerdiği için dudağı besliyor ve koruyor. Yapısı zaten lipstick kıvamında dudakları kurutmuyor, sürümüde gayet kolay. Ruj akıp gidiyor dudaklardan. Günlük makyaj için hafif sürmek çok ideal oluyor. Aynı tonlarda bir allıkla da pek şirin duruyor (:

 
Rujun rengi ortalama aşağıdaki fotoğraftaki gibi :) Bu benim ilk dudak fotoğrafım bilmiyorum ne kadar başarılı oldum. Amacım tamamen rujun rengini görmeniz (: Güneşte böyle duruyor gölgede biraz daha koyu ha bir de daha yoğun sürerseniz tabi daha da koyu duracaktır.

Fiyatı konusunda bir bilgim yok açıkçası hediye geldiği için araştırmadım da :)



Dipnot: Ben bu dudaklarda ruju gösterme olayını sevdim eskiden yok canım ne alaka derdim :) ama görüyorum ki rujun rengi maalesef diğer türlü net çıkmıyor ton kayması oluyor muhakkak :S O yüzden böyle çekip diğer rujlarımı da paylaşacağım...

Çekiliş Haberleri


uzun ince kıvırcık  ta çoook güzel bir çekiliş var :)

17 Ekim 2012 Çarşamba

Hediyeleşme Etkinliği



Merhaba Sevgili Okurlarım,
Dün canım arkadaşım Koyukırmızı ile beraber bir hediyeleşme etkinliği başlatmış bulunuyoruz. Katılımlar gayet güzel gidiyor eğer katılmak isterseniz tıklayıp bir yorum bırakmanız yeterli olacak :) Emin olun gayet eğlenceli ve güzel bir etkinlik olacak :)))

16 Ekim 2012 Salı

Diadermine Yüz Kremi


Merhaba Sevgili Okurlarım,
Yaz başından beri her gün düzenli olarak yüzümü herhangi bir temizleyici ile yıkadıktan sonra bu kremi kullanıyorum. Artık yorumlama zamanım geldi sanırım hatta geçti bile o kadar süre geçince kutusunu atmışım ne içeriğini ne de vaadlerini yazabileceğim o yüzden sadece benim yorumlarıma kaldınız :)

Önceden yüz için ayrı bir krem kullanılması gerektiğini düşünmeyenlerdendim. Çünkü bir çok kremde el ve vücut kremi yazıyor mesela e yüz de vücut içinde olduğu için yüzede kullanılabilir diye düşünüyordum. Lakin öyle değilmiş. Bir kere yüzün önemli sorunları olabiliyor sivilce vs gibi ya da yüz vücuda göre daha kuru ya da daha yağlı olabiliyor. Kısaca yüz için artık her daim özel bir krem kullanacağım.

Gelelim kremimize krem Normal ve Karma cilt tiplerine uygun. Benim cildim tam karma değil sadece burnumda arada bir parlama oluyor yüzümü yıkadığım zaman fln o da her zaman değil :) o yüzden tam olarak karma ciltlere nasıl gelir bilmiyorum yani parlamayı önler mi bilemiyorum. Ama benim kuru olan yanaklarıma alnıma gayet iyi geldi bu krem. Nemlendiriciliğinden memnunum gece yatmadan sürdüğümde sabah hala nemli oluyor cildim bu da bana yeterli geliyor. Ha suyla temas eder etmez kuruyor tekrar cildim (:

Kremin yapısı çok yağlı değil bu da hoşuma gitti fazla yağlı kremlerden pek haz etmiyorum çünkü.

Krem dermatolojik olarak test edilmiştir. Bende de herhangi bir sivilce vs bir şeye sebep olmadı .(genel sivilcelerim zaten vardılar çenemde :)

İçeriği konusunda fikrim yok pekte ilgilenmiyorum zaten :) Kokusunu da seviyorum.

Fiyatı konusunda pek bir bilgim yok çünkü bu krem bana hediye gelmişti canım arkadaşım muyurt hediye etmişti :) geldiği günden beri severek kullanıyorum. Tekrar alırsam kuru ciltler için olanını alırım muhtemelen. 




Diyet Günlüğü

 
Merhaba Sevgili Okurlarım,
Artık her salı bir diyet günlüğü yazı dizisi yazacağım. Öncelikle bu fikri bana veren canım arkadaşıma teşekkür ediyorum. Biz bu yolda iki kişiyiz ve kiloları beraber veriyoruz. Onun da blogunda haftada bir diyet günlüğü postu görebilirsiniz artık :) Peki neden post yazıyoruz. Çünkü bu bizi daha çok gaza getiriyor açık bir dille söylemek gerekirse. Ben diyete başlayalı 5 hafta oldu ancak ciddi anlamda bu hafta diyet yaptım diyebilirim. Öncesinde sadece yediklerimi azaltmıştım birazda dikkat ediyordum o kadar. Ama yine de bu beş haftada toplam 3.4 kilo vermeyi başardım. Şimdi düşününce aslında zaten benim ayda en fazla 4 kilo vermem gerek. Hedefim ise bugün itibari ile 15 kilo 400 gram vermek :) Rakam büyük gibi görünüyor ama 6 ayda bu iş tamam diyorum ben herkese hadi altı ay olmasın da bir sene olsun ne önemi var :)

Peki başladığımda kaç kiloydum 73.8 kg dım :S boyum kısa olduğu için bu gayet büyük bir rakam emin olun (: boyum da 1.57 bu arada :) Şuan 5. haftanın sonunda 70.4 kg ım. hedefim de 55 kiloya kadar düşmek. Bünyem çabuk kilo almaya çok meyilli zaten geçtiğimiz yıl bu aylarda ben aslında 65 kilo flndım sonra bir senelik kpss derdi stresi yüzünden 74 kiloya kadar çıktım ve buna bir duur demem gerektiği kanısına vardım. Şuan tekrardan kpss ye hazırlanıyorum ama aç kalmadan gayet düzenli beslenerek ders çalışırken midemin gurultularını duymayarak güzel güzel diyetimi yapıyorum.

Aslında diyet yapmak gayet güzel bir şey ben bir kere buna inandım. Şimdi ben bazı yemekleri tatlıları doyasıya yiyemiyorum evet ama zaten doyasıya yemem zayıf bile olsam benim için tehlikeli şimdi gencim ama ilerisi var bir de bunun. Bu açıdan bakınca sağlık söz konusu olunca insan daha çok irade sahibi oluyor. Ha diyet yapıyorum diye çikolata yemiyorum mu hayır yiyorum ama küçük ısırıklarla en fazla bir parça beni tatmin ediyor bu paketi açınca bitiresim gelmiyor günlerce aynı paketin orada durduğunu görmek hoşuma gidiyor mesela :) Dipnot: Çikolatayı mutlaka bitter yiyorum bununda etkisi var bitirememem de :D

Günde üç öğün yemek yiyorum üç öğünde meyve yiyorum. Ama meyve deyince çeşit çeşit bir anda değil tek porsiyon tabii ki de mesela bazı insanlar bol bol meyve ye boşver mantığında cık öyle değil tek meyve bir porsiyondur meyve porsiyonlarını bilmek çok önemli bu noktada :) Sonra bazı insanlar sadece ekmeği keserek kilo verdiklerini sanıyorlar ki bende eskiden öyle düşünürdüm sonra baktım sadece yemekte doyurmuyor insanı kepek ekmek yemeye başladım günde toplam 5 dilim. Ha bir mantıkta yemekle su içme miden büyür doymazsın yokmuş öyle bir şey efendim :) yemekle de su iç yemekten öncede iç sonrada iç. Bununda faydasını görüyorum mesela su şişirince canım bir şey yemek istemiyor.

Diyetisyene gitmiyorum maalesef bazı sebeplerden ötürü ama zaten gerekte yok şimdi ben her hafta sanki diyetisyene gelmiş gibi buraya yazacağım :) kilo veremezsem ayıp olur bak gördün mü mantığı ile de irademe sahip çıkıp dikkat edeceğim yediklerime :) Sonra bir güzel şu fazla kilolarımdan kurtulmuş olacağız :)

Henüz yürüyüşe başlamadım bir ara yürüyordum düzenli şekilde ama onu da bir düzene sokacağım en kısa zamanda. Hayata üşenmeyerekte bu konuda kendimi aştım mesela. Canım bir şey mi istedi ya da ekmeğim mi bitti hadi koş markete git eskiden olsa üşenirdim :) Bu üşengeçlikleri üstümüzden atmamız lazım hanımlar hayat geçiyor geç kalmamak lazım. Yaşlandığımız da çok ararız sonra bugünler Allah korusun...

Kısaca özetleyim yazının tamamını okuyamayanlar için :) bu hafta itibari ile 70.4 kiloyum. Her hafta haftalık diyet günlüğü yazacağım :) Hep beraber beni zayıflatıcaz (: Bu haftalık biraz uzun ve genel bir yazı oldu inş haftaya daha haftalık bir yazı olacak. Yanımda olup beni destekleyenlere özellikle de beni ciddi anlamda etkileyen ve diyetimde bana yardımcı olan koyukırmızı'ma teşekkür ediyorum.



Yazıdışı: Çok güzel bir makyaj videoları sitesi açılmış kızlar sahibi bahsetmemi rica etti ben de çok beğendim kesinlikle çok faydalı videolar var. Manikürlerden, ünlülerin makyajına kadar çok güzel ve faydalı videolar var bence bir göz atın :) http://www.makyajvideolari.com

Ödüllendimm :)

 
 
Merhaba Sevgili Okurlarım,

Artık benim de bir ödülüm var bu ilk ödülüm ve çok sevindim :) Aslında bu ödül normalde 200 den az izleyici olan bloglara veriliyordu lakin benim canım arkadaşımm Koyukırmızı'm bana da verdi bu ödülü (: Amacımız 200 izleyiciden az olan blogları tanıtmak ben de birkaç blog tanıtayım hemen :)

Öncelikle tabii ki bu ödülü bana veren koyukırmızım var (: http://koyukirmizikd.blogspot.com

Canım arkadaşım kardeşim (: http://ojediyari.blogspot.com/

Yepyeni bir blogger :) http://gorgeousofmyworld.blogspot.com/

Yine sevdiğim arkadaşlarımdan :) http://gizemizmirli.blogspot.com

Güzel bir kozmetik blogu buldum geçenler de (: http://libramakeup.blogspot.com/

Güzel arkadaşım svierinin bloguna da bir bakın derim çekilişi de var :)  http://svieridoroga.blogspot.com/


Bu güzel ödül için tekrardan canımm arkadaşıma teşekkür ediyorum :) Mutlaka bu blogları da bir inceleyin derim (:

15 Ekim 2012 Pazartesi

Rujlaşma Etkinliği Hediyelerim


Merhaba Sevgili Okurlarım,
Yine bir etkinliğin başrol oyuncusu olmuş bulunuyorum :) Deli mi bu kız neden böyle etkinliklere katılıp duruyor diyebilirsiniz. Ciddi anlamda hediye almayı ve vermeyi seviyorum birinci sebep bu. İkinci sebep ise bu etkinlikler bana gayet eğlenceli geliyor. Bu güne kadar çok güzel hediyeler ve çok güzel notlar biriktirdim :) daha ne olsun. Ayrıca güzel dostluklar da oluşuyor bazen...

Bu etkinliği Sevgili Günlük Makyaj düzenlemişti. Kendisine tekrardan böyle güzel bir etkinlik düzenlediği için teşekkür ediyorum. Sayesinde böyle güzel bir pakete kavuşmuş oldum :)

Etkinlik eşim ise Sevgili Polliship'le eşleşmiştik. (Blog ismini bulamadım hafızamda bir sorun var sanırım :S ) Hediyem bugün elime ulaştı hemen fotoğrafladım ve büyük heyecanla paylaşıyorum. Hediyelerimin hepsine tek tek bayıldım bu kadar özenle bu kadar güzel bir paket hazırlanır mı yaa :) O kadar mutlu oldum ki ilk paketi açtım tekrar bu üstteki güzel paket çıktı karşıma :) Hemen fotoğraflayıp açtım hızlıca. Rujumun rengi bende hiç olmayan bir renk ve harika bir pembe :) tek kelime ile bayıldım. Sık sık kullanacağım bir renk oldu pekte yakıştı :p fotoğraflayabilirsem blogda paylaşıcam :) Ojenin postu ise yarın geliyor bu kadar tatlı bir pembe olamaz (: ah istanbul sen ne güzelsin ben daha ankarada catherine arley oje görmedim bile :S NOB asetonsuz mendillerin elmalısı vardı sevmiştim de bunu da severek kullanacağım :) Kağıt sabunlarda uzun yolların kurtarıcısı (: Ve son olarak o sete bayıldım beeen :) içinde ne yokki kalemtraştan kirpik kıvırıcıya tırnak makasından törpüye cımbıza kadar her şey var :) şıkır şıkır şişe de harika bir set ayıla bayıla kullanacağım kendisini :) Pembe ağırlıklı harika bir paket gerçekten çok uyumlu çok şirin hediyeler ben çok sevdim. İyiki katılmışım bu etkinliğe de haksız mıyım? :)




13 Ekim 2012 Cumartesi

Goldenlady 446

 
Merhaba Sevgili Okurlarım,
Geçtiğimiz günlerde aldığım ojeleri sırasıyla deniyorum bugünlerde ve hepsine de bayılıyorum iyiki de almışım diyorum :) Bu benim ilk Goldenlady ojem lakin pişmanım neden daha önce denemedim diye ama her yerde bulamıyorum ben bu ojeleri maalesef. Kalitesine sürümüne de emin olmadığım için o an beğendiğim bu turkuaz mavisini aldım ama yenileri eklenecek muhakkak goldenlady ojelerime.

Mavi ve tonlarına hayran bir insan olarak bu ojenin rengine de bayıldım. Fotoğraflar net olsun diye gölgede çektim güneşte daha parlak daha canlı bir renk kesinlikle. Kuruma süresi gayet iyi fırçası da normal, sürümü zor gelmedi bana. Diğer markalarda varsa da bu renk ben görmedim ve gerçekten de çok sevdiğim bir renk oldu.

Fiyatı benim aldığım yerde 1.5 liraydı. Genelde de o fiyatlarda satılıyor sanırım.




11 Ekim 2012 Perşembe

Yves Rocher Kayısılı Peeling


Merhaba Sevgili Okurlarım,
Yaklaşık iki aydır hafta bir kez düzenli olarak kullandığım bu peeling hakkında yeterince fikir sahibi olduğumu düşünerek yazısını yazmaya karar verdim. Aslında fikir sahibi olmak için iki ay beklemeye gerek yok bu öyle bir peeling ki ilk kullanımda o inanılmaz etkisini hissediyorsunuz. Abartmıyorum! Hani öyle her ürünün ilk kullanımda etkisi anlaşılmaz ama bu peeling mükemmel bir şey. Gelelim etkilerine...

Öncelikle Yves Rocher'in ürün için dediklerine bir bakalım :)

"Aydınlık bir cilt için meyveli bir keyif !
İçerdiği Kayısı Çekirdeği tanecikleriyle cildi derinlemesine temizler ve pürüzleri giderir. Uygulamanın ardından ışıldayan yumuşacık teninizde hoş bir meyve kokusu bırakır.
Haftada 1 ya da 2 kez ıslak cilde uygulanması önerilir."


Doğru mu peki? Evet kesinlikle! İlk kullanımda ıslak cilde az bir miktar ürünü sürüp masaj yaptıktan sonra duruladığımda ayna da gerçekten aydınlık bir cilt gördüm :) O tüpün kapağını açtığımda ise buram buram gelen kayısı kokusu beni kendine öyle bir bağladı ki anlatamam. Normalde kayısı kokusunu pek sevmeyen biri olarak o tatlı kayısı kokusuna müptela oldum. İçerisinde gerçekten kayısı çekirdeği tanecikleri var bu sayede cidden mükemmel, derinlemesine bir temizlik sağlıyor, pürüzleri değilde böyle kuru olan cilt bazen pütür pütür olur ya işte o hali gideriyor. Bunun da sebebi cildi nemlendiriyor olması kesinlikle kurutmuyor ki benim cildim kuru olduğu için en çok bu özelliğini sevdim. 

Normalde değişik ürünler denemeyi severim, işte bu diyene kadar da denerim. İlk defa bir üründe daha başka ürünler kullanmadan işte bu deme fırsatı buldum :) Bundan sonra ben yaşadıkça tekrar tekrar dönüp dolaşıp yeniden yves rocher kayısılı peeling alacağım. Her kullanımım da aydınlık yumuşacık ve tertemiz arınmış bir cilde kavuşacağım :) İnsan bir peelingden daha ne bekler ki. hiçbir ürünü bu kadar şiddetle tavsiye ettiğimi hatırlamıyorum. Ne yapın edin mutlaka ama mutlaka cilt bakım rutininize bu ürünü ekleyin :)

50 ml ürün 14.90 tl. (Ürünün ml si az gelebilir gözünüze, tüpü de küçücük zaten ama haftada bir ya da iki kullanımda 6 ay gidebilecek bir ürün ki zaten yves rocherin ürünleri en fazla 6 ay kullanılabiliyor açıldıktan sonra)

10 Ekim 2012 Çarşamba

indirimlr.com


Merhaba Sevgili Okurlarım,
Yaz başıydı sanırım bloglarda gezinirken bir blogda indirimlr.com un tanıtımını görmüştüm. Girdim gezdim çok beğendim sonra tekrar bakayım dedim adres bir türlü aklıma gelmedi hangi blogda gördüğüm de. Derken dün tekrardan buldum adresii bulmuşken de sizinle paylaşmak istedim. Çünkü gerçekten çok faydalı bir site. Bir kere aklınıza gelmeyen ya da hiç görmediğiniz online alışveriş siteleri mi dersiniz, şehir fırsatları mı dersiniz hepsi bir arada toplanmış ve paylaşılmış. Ayrıca bu sitelerin de inidirim kuponları paylaşılmış üye olup şartları yerine getirdiğinizde indirim kuponu kazanabiliyorsunuz bazı sitelerden.

Yani kısaca eğer nette çok dolaşmayı sevmiyor tüm siteleri bir arada görmek istiyorsanız bilgisayarınızı açar açmaz ilk gireceğiniz adres indirimlr.com :)

Tıklayın ve o güzel fırsatlardan yararlanın :)






9 Ekim 2012 Salı

Chissa 218



Merhaba Sevgili Okurlarım,
Geçtiğimiz günlerde bir ucuzcuya girmiştim orada kocaman bir havuzda bir sürü Chissa oje gördüm ve gözlerim ışıldadı direk :D Aslında açık söylemek gerekirse daha önce Chissa oje kullanmadığım için ve fiyatı çok çok ucuz olduğu için güvenemiyordum pek. Ama bu renkte öyle her ojede olmadığı için almak istedim. İyiki de almışım :) Biraz sıvı bir oje orası doğru ama rengini o kadar güzel veriyor ki daha ne olsun :) Ya ama haksız mıyım yaa şu rengin güzelliğine bir bakar mısınız (: Ben bayıldım o hafif simli gibi olup taptalı su yeşili şu renge büyük ihtimalle sık sık kullanacağım. Eğer böyle farklı ojeleri seviyorsanız ve Chissa oje bulabiliyorsanız alın sürün sürüştürün herkesi hayran bırakın :)))

Dipnot: Bulamayanlara alıp yollayabilirim :)


8 Ekim 2012 Pazartesi

Alışveriş :)


Merhaba Sevgili Okurlarım,
Bu gün 1 saat kadar bir vaktim oldu Kızılayda tabi hemen birkaç kozmetik dükkanının sonunda Gratise gittim. Aslında amacım L'Oreal'in concealerını almaktı :) Görevli bayanla baya bi baktık ama şansımdan rengi kalmamış. Maybelline de şuan kullandığımın rengi vardı ama açıkçası almak istemedim aynı ürünle devam etmek istemediğim için farklı ürünler denemeyi seviyorum :) Derken baktık baktık sonuca ulaşamayınca dedim bir de allık bakayım bari. Yine amacım Flormar'ın ten grubunda %30 indirim olduğu için Flormar'ın allıklarına baktım hatta 91 numarayı beğendim ama gönlümde hala The Balm'daydı 3 al 2 öde kampanyası olduğu için baya içim gitti düşün düşün derken alıcam yaa dedim. Kendimi yenemedim nasıl yeneyim ama şu güzelliklere bir bakar mısınız (:
Üçü toplamda 68 tl tuttu. Hot mama ve Bahama mama 33 lira Cabana Boy 35 lira.  Hesapladığımızda her biri ortalama 22 23 liraya fln geliyor. %50 indirime denk gelememe ihtimalime karşı gayet iyi bir tercih yaptım bence :) Seçim yaparken zaten hot mama ve cabana boy aklımdaydı. Frat boyu da isitiyordum ama iki pembe olsun mu olmasın mı derken sexy mama pudraya baktım kız o arada bahama mamayı gösterdi. Çokta acelem vardı tamam olsun dedim :) Hayatta hiç bronzer kullanmamış biri olarak yolda pişman olmuştum. Gelince bir araştırma yaptım ve bu işi kotaracağımı anlayınca iyiki almışım dedim :) Yazısında uzun uzun bahsedeceğim :)
Sanırım indirimlere denk geldikçe standın tamamını alacağım abartmıyorum çok ciddiyim :)



Benri pamuklar da olmazsa olmaz zaten :) Diğeri de Aloe Vera jeli yalnız bacaklar için kendisi :) Özellikle aldım çünkü bacaklarım çok ağrıyor bazen masaj yapacağım bu losyonla. Fiyatı 3.90 tl.


Son olarakta son günlerde aldığım ojeler :) Goldenlady 1.5 lira, diğerleri 1 lira. Bu gün yürürken bir kozmetikçide gördüm alix avien ojeler 1 lira yazıyordu renkler hep aynıydı ben de bu iki rengi aldım :) Chissa lar zaten süper. Renkler pek net çıkmadı akşam akşam çekince fotoları ama hepsi süperler emin olun :)

İyi bir fotoğraf makinam olmadığı için maalesef fotolar net değil. Zaten o yüzden artık pek oje postu da yazamıyorum :( Atanana kadar maalesef böyle devam edeceğim :(((

Ha bir de yine bir kozmetikçiden Nivea koltuk altı Roll On aldım. Onun fiyatı da 5.5 lira.

Kısaca uzunca bir zaman daha concaeler dışında hiçbir kozmetik ürünü almayacağım :) Hatta yılbaşına kadar tutacağım kendimi :))